Sneller de background layer ontgrendelen

Door we_are_borg op zondag 16 augustus 2009 10:37 - Reacties (9)
Categorie: Photoshop, Views: 4.622

Als je in Photoshop de Background layer wilt unlocken dan dubbelklik je normaal op de background layer hierna opent er een venster waar je OK in dient te geven om de layer te unlocken. Maar wist je dat er een snellere manier is, ik zat een video tutoral te kijken en hier in zag ik dat het dus mogelijk is in CS4 en misschien ook wel in eerdere versies gewoon het slot beet te pakken en deze in de prullenbak te gooien. De layer is nu gelijk unlocked zonder dat er een extra venster aan te pas komt.

Deze leuke tip kwam ik tegen toen ik PhotoshopUserTV zat te kijken, deze podcast kan men gratis downloaden via Itunes.

Photoshop preferences wissen

Door we_are_borg op maandag 11 augustus 2008 19:55 - Reacties (3)
Categorie: Photoshop, Views: 5.833

Ik had van de week een klein probleem met photoshop deze kon een aantal zaken niet vinden met name de plugin folder.Na de preferences nagekeken te hebben en niets ontdekt te hebben dacht ik dat ik maar beter Photoshop terug naar default kon zetten. Jammer genoeg weten de meeste mensen niet hoe dit gedaan moet worden, ik deel nu deze tip in de hoop dat iemand anders er wat aan heeft.

Druk de volgende toetsen in Control+Alt+Shift start nu Photoshop op met deze toetsen ingedrukt. Photoshop start nu op en geef je de keus om de preferences te resetten of te cancelen. Reset als je vreemde klachten heb of als iemand Photoshop op je computer heb gebruikt en instellingen heb veranderd.

Let wel op als je dit doet dat je Photoshop wel weer in moet stellen en alle paden na moet lopen.