Aten CS682 KVM switch

Door we_are_borg op zaterdag 29 juni 2013 12:40 - Reacties (4)
Categorie: Blog, Views: 3.345

Een aantal weken terug heb ik de keuze gemaakt om een Mac Mini te kopen en deze samen te gebruiken met mijn normale PC in plaats van geheel over te stappen naar MacOS. In plaats van twee plekken te hebben waar ik kan werken leek mij het beste om voor een KVM switch te gaan ik he bijna een maand KVM switches zitten vergelijken om een goedkope maar wel betrouwbare te vinden. Mijn oog viel op de Aten CS682 deze heeft DVI aansluiting wat ik momenteel minimale eis vind, daarbij wordt deze switch door een knop bediend dit was belangrijk aangezien ik nog een ander plan had wat niet kon met een KVM switch die software matig werkte. Hier onder mijn verhaal waarom ik de Aten CS682 heb gekozen en waar ik naar gekeken heb.

Mijn Idee:

Zoals ik zei de KVM was nodig om één werkplek te hebben en niet meerdere, mijn ander idee was dat ik dual screen wilde werken met zowel me normale Windows PC als de Mac Mini. In het begin keek ik naar KVM switches die dit ondersteunde maar deze zijn erg duur vooral als je DVI wilt hebben, denk aan bedragen die beginnen bij 200 euro voor de meest simpele oplossing. Dit was voor mij geen optie ik wilde niet te veel geld uitgeven aan de KVM Switch zelf ik steek dit liever in de hardware van de PC of Mac Mini. Een ander idee was dat ik een normale muis en een tekentablet kon gebruiken op beide computers, ik wilde niet iedere keer de kabel verwisselen. Met deze criteria ben ik gaan zoeken en geloof me de zoektocht heeft vrij lang geduurd door de verschillende aansluitingen die men tegenwoordig heeft zoals de oude PS aansluiting, USB en geluid heb je momenteel vrij veel keus, helaas zijn de keuzes weer wel beperkt aangezien op oude aansluitingen meer te verkrijgen is dan op nieuw.

Waarom de Aten CS682:
Na lang zoeken ben ik dus uitgekomen op de Aten CS682 waarom deze gekozen in plaats van andere in de zelfde prijsklasse, wel ik heb op de site van Aten gekeken en zij hebben daar een mooie Hardware Compatibiliteit Lijst met welk toetsenbord en muis ondersteund worden mijn toetsenbord de Logitech G19 stond hierbij wat ik een plus vond. De vraag waarom de Aten CS682 is dus dat het mijn toetsenbord ondersteund en het kan handmatig switchen in plaats van alleen software. Het handmatig switchen is belangrijk voor de dual screen setup aangezien je maar één toetsenbord wilt kan je bij software matig maar één switch bedienen je zou dus nooit gemakkelijk je tweede monitor kunnen switchen. Na nog een week naar andere oplossingen gezocht te hebben ben ik over gegaan op de aankoop.

De aankoop:

De aankoop was vrij gemakkelijk nadat ik de keuze heb gemaakt welke switch, je kijk bij Tweakers.net even in de prijswatch en kijk waar je goedkoop kan bestellen ik heb zelf gekozen voor Informatique aangezien ik daar bekend ben. Zij waren op het moment van mijn aankoop een paar euro duurder dan de goedkoopste maar die hadden een slechtere scoren in de pricewatch. Bij Informatique was de Aten CS682 op voorraad in hun winkel/magazijn wat minder wachttijd betekend voor mij. Ik heb zondags besteld en dinsdag was het binnen.

Uitpakken en Aansluiten:

Na ontvangst van het pakket heb ik gelijk de spullen uitgepakt het zit netjes in een bescherm folie die beschadigingen voorkomt aan het apparaat. Alles wat je nodig heb om aan te sluiten zit erbij geleverd, wel opletten dat het apparaat DVI is je dient zelf convertors mee te bestellen in mijn geval twee soorten een HDMI naar DVI voor mijn PC en de tweede Thunderbolt naar DVI. Ik heb eerst de KVM switches afzonderlijk geprobeerd zodat ik zeker wist dat ze in orde waren, hierna heb ik ze beide aangesloten ik heb poort 1 gebruikt voor de Mac Mini en poort 2 voor de Windows PC dit heb ik op beide KVM switches zo aangesloten. Het nadeel wat je heb is dat je redelijk veel USB aansluitingen gebruikt op je PC en Mac door twee KVM switches te gebruiken je heb in totaal 3 USB poorten nodig om het geheel te laten werken, de KVM switch trek namelijk een beetje stroom uit je USB poort. Nadat ik alles aangesloten heb eerst de PC testen in Windows de tweede monitor aangezet en het werkte of toch niet. Mijn oog viel op mijn Logitech G19 geen LCD en ook de kleur profiel deed het niet, ik heb besloot om hier later naar te kijken aangezien ik eerst wilde weten of de Mac het goed zou doen. Ik schakelde over naar mijn Mac Mini en tot mijn verbazing werkte de tweede monitor gelijk ik hoefde niet eens instellingen veranderen. Al met al redelijk tevreden met de Aten CS682 alleen mijn toetsenbord dat was vreemd.

Aten:
Na van alles geprobeerd te hebben om mijn toetsenbord werkend te krijgen besloot ik maar contact op te nemen met Aten, na twee dagen kreeg ik antwoord op mijn eerste vraag. De eerste vraag die ik stelde was dat ik mijn firmware niet kon installeren op de Aten CS682, dit is dus een bekend probleem de oplossing is een beetje omslachtig hier onder Aten oplossing om dit werkend te krijgen. Het eerste plaatje is hoe het hoort te gaan bij een normale firmware upgrade.

http://tweakers.net/ext/f/FK7Wvlq7sImwOxlRB6IBG87v/full.jpg

Het plaatje hier onder beschrijft hoe je te werk moet gaan als de firmware upgrade mislukt:

http://tweakers.net/ext/f/41ftsOJpeH9JbuzDihM3kmbp/full.jpg

De tweede vraag kreeg ik later op de dag antwoord op namelijk waarom mijn Logitech G19 niet correct werkte, ten eerste gaming toetsenborden werken zeer slecht met KVM switches deze zijn niet ontworpen om er 100% mee overweg te gaan. Je kunt dus problemen verwachten met zulk soort toetsenborden hou hier rekening mee als je zelf voor een KVM switch gaat kijken. De oplossing voor mijn probleem moest Aten zelf ook even over na denken maar ze hebben wel een oplossing gevonden die een beetje vreemd is, je dient een aantal stappen uit te voeren om het geheel werkend te krijgen. Hieronder vertel ik je de stappen die ik moest doen om het werkend te krijgen:


- Druk de Scroll lock 2 maal achter elkaar in. De Caps Lock en Scroll Lock gaan nu om en om knipperen.
- Druk op “m” en dan op “Enter”, dit schakelt muis emulatie uit.

Nu moet je het toetsenbord aansluiting op je switch eruit halen en daarna je muis, hierna sluit je je toetsenbord aan op de muis en de muis op het toetsenbord. Nu gaat je LCD display niet aan maar het knipperen van de lichtjes stopt niet ook werk je muis en toetsenbord op dat moment niet de PC uitzetten is helaas de enige manier om dit op te lossen. Na de herstart van Windows werkte alles weer toetsenbord en muis maar geen LCD terwijl in het beging deed dat is vreemd de oplossing is vrij simpel gewoon weer de Scroll Lock en ‘m” en “enter” verhaal doen hierna werkt alles wel en kan je de PC normaal resetten, na deze reset werkt alles weer en heb je weer controle over je PC. Je dient wel de laatste driver te hebben van Logitech voor je G19 maar als alles goed is heb je die al geïnstalleerd aangezien je zelf al gekeken heb of dat het toetsenbord werkend zou krijgen. Een nadeel van dit is dat je niet meer software matig kan switchen van computer je moet altijd gebruik maken van de knoppen, in mijn geval geen probleem.

Conclusie:

Voor rond de 120 euro heb ik wat ik wilde controle over twee computers tegen lage kosten. Door Aten heb ik ook weer een werkende Logitech G19 op beide computers wat zeer plezierig is aangezien het toch een duur toetsenbord is. De oplossing is natuurlijk niet ideaal twee switches maar wel goedkoop het werkt zoals ik het bedacht heb en is een mooie oplossing. De Aten CS682 werkt zoals het hoort en support is goed de oplossing voor de Logitech G19 duurde zolang omdat hun eerste even een Logitech G19 moesten zoeken in hun bedrijf en een oplossing bedenken om het werkend te krijgen. Aten is dus een bedrijf die het niet gelijk opgeeft en zegt dat het niet kan maar doen het stapje extra om het toch werkend te krijgen.

Asscher: ook nadelen loonmatiging

Door we_are_borg op vrijdag 18 januari 2013 15:40 - Reacties (21)
Categorie: Blog, Views: 3.297

Vicepremier Asscher vindt dat er voor- en nadelen zitten aan langdurige loonmatiging. Dat heeft hij gezegd na afloop van de ministerraad. Hij benadrukte dat hij daarmee geen oproep doet voor loonstijgingen en dat hij zich niet wil mengen in de discussie tussen werkgevers en werknemers.
Maar waarom roepen ze in Den Haag dan wel op om lonen te matigen of zelfs een nul lijn voor ambtenaren (sommige). Het lijkt erop dat de regering er momenteel alles aan doet om de crisis nog langer voort te laten duren, lees sommige maatregelen door te voeren. Je kunt meer lezen bij http://www.rtlz.nl over welke maatregels veel geld gaat kosten zowel voor particulieren als bedrijven ik geef je het advies om dit ook te doen er gaat veel veranderen dit jaar.

Maar goed ik wilde het eigenlijk hebben over de lonen en inflatiecijfer die dit jaar 2¾ % bedraagt terwijl de lonen dus nauwelijks stijgen. In het kort komt het er op neer dat we minder te besteden hebben wat weer slecht is voor de economie. Wat ik nooit begrepen heb waarom lonen niet aan het inflatiecijfer is gekoppeld zodat lonen automatisch stijgen als het inflatiecijfer omhoog gaat. Ik denk dat je meer problemen oplost dan dat je er creëert, eerste wat je oplost is dat bedrijven producten niet zomaar omhoog doen zonder een goede rede. Ten tweede de koopkracht van personen wordt niet aangetast aangezien dat je meer loon erbij krijgt die gelijk is aan het inflatiecijfer kan je het zelfde uit blijven geven. Als derde punt kan ik aanhalen dat vakbonden niet zomaar meer kunnen staken aangezien de koopkracht gelijk blijft zijn cao onderhandelingen alleen nog maar voor de extraatjes die het personeel kunnen krijgen. Als men na 8 maanden nog niet uit is mag er pas actie gevoerd worden en na 12 maanden pas staken dit komt de economie ook ten goede, omdat niet alles in een keer plat wordt gelegd bij het minste nee antwoord.
Zou dit idee mits goed uitgewerkt niet beter zijn voor de economie en mensen in Nederland? Het beste is dat dit op Europees niveau wordt geregeld zodat de hele EU zone er in mee doet, willen ze niet dan op Landelijk niveau.

Het eerste probleem dat ik voorzie is dat lonen eerst geschaald dienen te worden naar huidige omstandigheden. Neem mij als voorbeeld er is een onderzoek gedaan in de sector waar ik werkzaam ben komen wij ongeveer 5% loon te kort als je het inflatiecijfer bekijkt van de laatste 6 a 7 jaar. Dit soort zaken dient dus eerst helemaal te herstellen zodat iedereen om te beginnen een loon krijgt dat men normaal kan leven. Door deze correctie te doen boost je de economie ook al, omdat na die correctie de lonen gekoppeld staan aan het inflatiecijfer. Als bedrijven dan de producten duurder gaan maken stijgt de inflatie en krijgen ze vanzelf weer meer loonkosten. In het begin kan het aardig fout gaan maar bedrijven maken nu eenmaal graag winst dus ik voorziet geen problemen op langere termijn. Wat ook kan gebeuren is dat inflatiecijfer negatief is dit houd in dat bedrijven producten goedkoper aanbieden en mensen meer kunnen kopen wat weer beter is aangezien er meer vraag is.

Wat zijn de instinkers in deze werkwijze kan het überhaupt wel of zijn er effecten die zo negatief zouden zijn dat de economie helemaal plat gaat?
Wat zijn jouw ideeën om inflatie laag te houden en lonen toch mee te laten groeien.

De achteruitgang van Tweakblogs/Tweakers.net

Door we_are_borg op zaterdag 12 januari 2013 15:46 - Reacties (45)
Categorie: Blog, Views: 12.911

Het val mij de laatste tijd heel erg op dat de Tweakblogs (van diverse personen, inclusief die van mij) heel erg weinig bezoek krijgt. De voornaamste rede van dit is dat Tweakers.net zijn Frontpage heeft aangepast hier staat standaard de Tweakblogs niet meer op, behalve "Uit de Community" gedeelte die heel erg veel naar beneden staat. Als je een eigen website heb die je een beetje goed promote dan kan je momenteel de zelfde bezoekers aantallen bereiken. Promoten kan via diverse media momenteel denk aan Facebook en Twitter als je genoeg vrienden heb en afspraken maakt met hun dan bereik je momenteel meer mensen als op Tweakbolgs. Als men daarbij ook nog eens gebruik maakt van Google ads dan spreek je momenteel meer mensen aan dan hier op Tweakblogs.

Ik merkte dit op met mijn DOTA2 blog die nu ongeveer 250 keer is bekeken, in de oude situatie had je gewoon 1200 views minimaal. Ging je naar een week kijken dan zat je al gauw richting de 2000 tot 3000 views. Personen die echt zeer goede blogs maakte op technisch gebied die hadden vele malen meer bezoekers maar zelfs die lopen achteruit.

Tweakers.net:
Wel T.net gaat ook erg achter uit de frontpage die voor deze verbouwing veel informatie had is nu een mengelmoes geworden van allerlei informatie stromen. Alles staat tegenwoordig door elkaar heen waar we vroeger de meuk tracker hadden enz enz. is het nu gooi maar neer en laat het maar. De huidige tracker is zoveel maal beperkt als het oude systeem waar vroeger tweakability voorop stond is het nu de motto eenvoudig en simpel. Terwijl we op een tweakers site zitten hier verwacht je innovatie en technische hoogstandjes en niet hoe het nu is we zien wel waar het eindigt.

Ook qua berichtgeving op Tweakers.net is niet meer zoals vroeger toen kon je leuke stukjes tegen komen die je eigenlijk nergens anders zag of zeer veel diepte hadden, nu is het meer van het zelfde en echte diep gang zit er niet in. Kijk nu naar de Best Buy Guide ik lees het eigenlijk allemaal niet meer door, de rede is dat er niets nieuws onder de zon is. De systemen komen eigenlijk altijd op het zelfde uit en echt variatie is er niet. Een Best Buy Guide mag best ingaan op ontwikkelingen en ook bedrijf vs bedrijf (lees Intel vs AMD) achtergrond informatie op keuzes hoort er ook bij. De BGG van januari 2013 is bijvoorbeeld ook weer eentonig het is weer een opsom topic. Neem de keuze van HTPC kijk naar de processor keuze hier zie je het volgende staan:
Een htpc hoeft geen grote hoeveelheden processorkracht tot zijn beschikking te hebben. Veel belangrijker is tegenwoordig de gpu, omdat die de decodering van het videomateriaal voor zijn rekening neemt. Onze keuze valt op de A4-5300. Deze dualcore heeft een geïntregreerde AMD HD 7480D die zijn mannetje zeker staat. Hd-content mag dan ook geen probleem zijn.

Indien er meer grafische kracht gewenst is, voor bijvoorbeeld het afspelen van 3d-content of het spelen van games, kan de A10-5800K geplaatst worden.
Dat de processor voor HD geschikt is lijk me zeer logisch aangezien dit meer dan standaard is geworden, 3D daar in tegen is nog niet standaard. Maar waarom is er nu voor AMD gekozen en niet voor Intel of welke CPU maker dan ook, ik mis achtergrond informatie. Was het dat het te duur was dat je over de 500 euro heen ging of was het wat anders wat de keuze beperkte. De BBG is voor mensen die zoiets willen kopen maar geen echte keuze hebben gemaakt, maar ze krijgen maar eenzijdige informatie. Het zelfde met de server keuzes waarom en hoe, daarbij wordt er gezegd ESXi maar is alles wel compatibel met ESXi dat staat er namelijk weer niet bij.
Daarbij zie je alleen maar stukken over PC's zelf maar waar is informatie over raid controllers, monitors, netwerkkaarten etc etc.

Dit is dus wat ik bedoel oppervlakkige informatie en niet ingaan op diverse aspecten. De stukjes die geschreven worden zijn oppervlakkig wat soms goed kan zijn maar in andere gevallen niet gewenst. Wat ik boven al zei vroeger zag je tests van apparatuur momenteel komt dit af en toe nog eens voor. Ik vraag me af of Tweakers.net nog wel genoeg materiaal binnen krijgt om te testen of dat ze niet genoeg mensen hebben om het te testen.
Standaarden waarom niet uitleggen wat er mee bedoeld wordt waar is het voor en wat bedoelen ze ermee en waarom is het belangrijk om de standaard in je aankoop te hebben.

Hoe Tweakers.net momenteel werk is het gewoon één van alle andere websites geworden wat erg jammer is. Maar het lijkt erop dat management er ook niet wakker van ligt en het goed vindt hoe het nu gaat anders had het allang anders veranderd geworden of ze hebben geen nieuwe ideeën wat eigenlijk erger is.