Synology PostGreSQL

Door we_are_borg op dinsdag 17 februari 2015 20:33 - Reacties (2)
Categorie: Server, Views: 3.445

Ik wilde op mijn Synology PostgreSQL gebruiken alleen het wachtwoord van de database wat is het. Ik kwam er achter dat je het volgende moet doen:


Ten eerste doe het volgende:


code:
1
su - postgresHierna kan je een user aanmaken probeer je dit zonder het bovenstaande te doen dan krijg je fout meldingen.


code:
1
createuser -d -a -P USERNAME


Geef bij USERNAME een naam op die je wilt gebruiken.

Na een wachtwoord in gegeven te hebben en daarna nogmaals kunnen we het volgende doen:


code:
1
createdb DATABASENAME


Geef bij DATABASENAME een database naam op die je wilt gebruiken.

Hierna kan je gebruik maken van de package phpPgAdmin en kan je inloggen met de bovenstaande gebruiker. Waar je rekening mee moet houden is dat je niet in de database van Synology gaat spelen dit kan zeer ongewenste effecten veroorzaken.

Ik heb mijn gebruiker genoeg rechten gegeven zodat ik ermee kan werken zonder fouten te krijgen. Het laaste wat ik moet doen is alles controleren waar ik op het moment van schrijven mee bezig ben, de test is een reboot van het systeem. Na een reset heb ik nog steeds toegang tot phpPgAdmin wat een goed teken is. Nu proberen de database te vullen maar daar wacht ik mee tot ik weer tijd heb.

Er is één maar ik kan weer niet inloggen met SSH dit is nu de tweede keer dat dit gebeurd met DSM 5.x nu moet ik even kijken wat hier de oplossing voor is. Hier ben ik nog niet uit ik schrijf dit gelijktijdig met een oplossing zoeken, ik kan met SSH Explorer geen contact maken met SSH maar met Putty werkt alles gewoon. Naar mijn mening een SSH Explorer fout en niet Synology.

Nieuwe server voor virtualisatie

Door we_are_borg op zondag 1 mei 2011 02:18 - Reacties (15)
Categorie: Server, Views: 5.599

Na aanleiding van deze blog, heb ik besloten om toch maar mijn eigen server te upgraden en ook over te stappen naar virtualisatie. Aangezien ik graag alles gescheiden houd en daarbij ook nog wel eens experimenteer met Server besturings- systemen is virtualisatie een uitkomst.

Ik heb gekozen voor het volgende:
#ProductPrijsSubtotaal
1Intel Core i3 540¤ 85,91¤ 85,91
2GeIL Value PLUS GVP38GB1333C9DC¤ 59,90¤ 119,80
1Intel Desktop Board DH55TC¤ 70,99¤ 70,99
Bekijk collectie
Importeer producten
Totaal¤ 276,70

Ik heb gekozen voor de Intel Desktop Board DH55TC aangezien deze een ingebouwde netwerkkaart heeft die werkt met ESXi hierdoor hoef ik geen extra patch te doen en hoort het gelijk te werken. De Intel Desktop Board DH55TC ondersteund maximaal 16GB geheugen dit heb ik er maar gelijk bij genomen om te voorkomen dat het geheugen te laag is om meerdere VM's te draaien. De Intel Core i3 540 is krachtig genoeg voor mij en ondersteund Intel® Virtualization Technology (VT-x), dit is een verbetering ten opzichte wat ik nu gebruik aangezien die geen enkele Virtualization Technology in zich heeft.

Helaas heb ik de bestelde producten nog niet binnen aangezien Koninginnedag er tussen zit, ik hoop een maandag alles binnen te hebben.

Wat mijn plan is om te doen is als volgt ik wil graag alles afgeschermd hebben zodat eigenlijk maar een paar zaken fout kan gaan. Ten eerste DHCP, Samba, Interne Websites krijgen allemaal hun eigen VM als er dus een VM uitvalt ben ik alleen die functie kwijt, het ergste geval wat kan gebeuren is ESXi die er mee stopt of een hardware probleem, maar gelukkig heb ik Backups. Een ander voordeel wat ik heb is dat ik iets exotischer kan gaan werken met Websites namelijk met MySQL twee MySQL servers draaien en dan kijken wat de grote verschillen zou zijn als je het groter opzet als normale hosting. Ook zaken zoals caching servers voor Apache kan ik dan o[p me gemak testen zonder dat ik mijn goede setup om zeep help wat in het verleden nog wel eens gebeurt is, nu zijn er wel backups maar je verliest toch tijd en soms ook zin om verder te gaan.

Aan het einde van de week zal ik nog een blog post maken en schrijven over hoe gemakkelijk of moeilijk het was om ESXi te installeren en de VM;s op te zetten.