De tandeloze vakbonden

Door we_are_borg op dinsdag 15 oktober 2013 00:50 - Reacties (15)
Categorie: Vakbonden, Views: 4.917

Na CNV heeft ook FNV aangegeven dat ze het niet netjes vinden dat de regering eenzijdig het akkoord hebben aangepast, maar vinden geen rede om actie te ondernemen. Als dit in de jaren 80 had gebeurd dan was het land te klein geweest en hadden we stakingen gehad waar iedereen zou zien hoe machtig de vakbonden zijn. Maar in de huidige tijd knikken de vakbonden en doen ze alles wat de regering opdraagt, loonmatiging tuurlijk als men wat erbij wilt dienen we het zelf te betalen door inlevering van uren. Wat de bonden zelfs nu niet durven is te zeggen, omdat jullie dit aanpassen gaan wij meer loonsverhoging vragen in plaats van onder de inflatie te blijven rekenen we nu uit wat de mensen mis zijn gelopen al die jaren en vragen we minimaal dat. Maar natuurlijk doen ze dat ook niet waarom zouden ze de vakbonden draaien nu eenmaal krijgen geld binnen en hoeven er weinig tot niets voor te doen alleen maar zorgen dat wij braaf betalen en geloven dat hun wat kunnen doen.

Momenteel hebben de hoge heren bij de vakbond er voor gezorgd dat ze tandeloos zijn door te zeggen we accepteren het, de politiek weet nu dat ze ermee weg kunnen komen. Geloof me binnen acht a negen maanden wordt er nog wel iets aangepast en zelfs dat gaan de vakbonden slikken, zolang de vakbonden nu op dit moment geen statement maken gebeurd dit weer.

Alexander Pechtold heeft Rutte mooi uitgespeeld tegen iedereen door dit door te drukken heeft D66 mooi zijn zin wat ze al tijden wilde hebben soepeler ontslagrecht en kortere WW. De rede waarom Rutte hiermee instemde is dat ze eigenlijk een beetje machtsgeil zijn, ze wiste dondersgoed dat als ze dit verloren ze konden opdoeken en er snel nieuwe verkiezingen konden uitschrijven. De vijf partijen CDA, PvdA, D66, SGP en ChristenUnie zijn momenteel heel erg bang als er nieuwe verkiezingen komen dat de SP en PVV als grootste uit de bus komen. Maar kan het toevallig zijn dat de vakbonden hier ook bang voor zijn met name dat de PVV aan de macht komt. Misschien dat ik dit later eens uitzoekt aangezien dit veel werk betekent.

Volgende: Series Herfst 2014 10-'14 Series Herfst 2014
Volgende: Fractal Art 10-'13 Fractal Art

Reacties


Door Tweakers user bonus, dinsdag 15 oktober 2013 07:47

De vakbonden zijn in mijn ogen al jaren geleden hun geloofwaardigheid verloren. Juist in deze moeilijke tijd zou je dit soort dingen niet moeten aanpassen en als het goed gaat dan kan je dat doen. Maar nu denken de bazen straks laat ik vooral nog meer mensen ontslaan. Ik heb af en toe het idee dat de regereing niet snapt dat als er mensen ontslagen worden dat die dan een uitkereing moeten hebben en er zo dus nog meer geld verloren gaat. Hou zoveel mogelijk mensen aan het werk, dan gebeurd er wat en die betalen belasting. 3 x win win situatie. Dat ze natuurlijk de uitkering korter willen maken omdat dat dan minder geld kost snap ik ook wel, alleen denk ik dat ze toch eens moeten gaan kijken wie en wat voor uitkering zo'n persoon dan krijgt. Misschien moeten ze dat een gaankoppelen aan de hoeveelheid jaren die je daad werkelijk hebt gewerkt en dus ook hebt betaald...

Maar van deze regering verwacht ik niks meer, althans niks positiefs. Zakkenvullers en carrierejagers voor later alleen denkend aanzich zelf. Politiek, walgelijk ondertussen, we mogen dan zelf kiezen maar het is alleen maar kiezen tussen slecht en nog slechter. Van die gevaarlijke mannetjes in pakken die vechten en schermen met regels waar , als ze de kans ook maar even krijgen, ze zelf overheen stappen.

Door Tweakers user i-chat, dinsdag 15 oktober 2013 07:48

en dit is nieuw want, komaan mensen stemmen op pvv, de laatste paar acties waarvan ik weet die er gehouden zijn voor of namens bepaalde groepen werden nauwelijks bezocht,

je kunt wel schelden op de'de bond' maar het waren wel de ledenraden die dit uitiendelijk goedkeurden niet zomaar enkel het bestuur, en bovendien zie jij jan de arbeider gaan staken wetende dat door de economische crisis er gister nog 2 goede collegae zijn uitgetrapt. als je de volgende sanering wilt overleven houd je je bek wel... zou ik denken.

mja mensen moeten ook niet te hard zeiken, ze hebben zelf voor deze vvd gekozen.
en wat D66 hier doet had al lang gedaan moeten worden, dat onslagrecht is voor veel ondernemers een ramp, zelfs in een WEL goed draaiende economie,

als we nu de gigantische versplillingen in ons land nog eens gaan aanpakken waaronder bijv het hel verzekeringswezen eruit trappen bij de zorg (welke mongool heeft dat ooit verzonnen), dan komen we nog eens ergens.

Door Tweakers user -RetroX-, dinsdag 15 oktober 2013 08:20

Als dit in de jaren 80 had gebeurd dan was het land te klein geweest
Een groot deel van de 'crisis' is te wijten aan het onverantwoord gedrag in de jaren 80-2000. Het is de generatie van 50-ers die voor deze zooi hebben gezorgd. Er zijn jaren geweest waarin geen pensioenpremie betaald hoefde te worden omdat het 'zo goed' ging. Nu zeiken omdat ze gekort worden... zeiken dat ze er pas op 59 uit mogen. Ondertussen betaal ik dubbel premie en mag ik (hopelijk) voor mijn 70e met pensioen.

Huizenprijzen ook heerlijk de lucht in gejaagd. Dikke kosten maken en met een stijgende huizenprijs fincancieren we alles als een pyramide-constructie. Inmiddels is een huis als starter bijna niet meer te betalen en terugdraaien kan niet (het afbreken van de pyramide) omdat meer dan half Nederland failliet gaat.

Mijn huis (rijtjeshuis in het noorden van het land) heb ik gekocht voor 135k. Deze huizen zijn ooit (jaren 70) gebouwd voor ongeveer 50k. Ik heb dus 85k lucht gefinancieerd omdat een stel pre-pensiodos nu lekker groot wonen in een huis met 4 badkamers.

Ik ben nu 31 en heb 2 kinderen. Ik heb enorme bewondering dat onze regering nu eindelijk de ballen heeft om eens te bezuinigen. Leuk zijn bezuinigingen nooit maar als we de samenleving in stand willen houden voor onze kinderen en niet zulke egoïstische zakkenvullers willen zijn als de generatie voor ons, dan hebben we geen keuze.

Er is nog een hoop werk te doen maar laten we nu eens een keer stoppen met zeiken over bezuinigingen en de broekriem gewoon aanhalen en dan 'kop dr veur'. Komt wel goed schatje :+

[Reactie gewijzigd op dinsdag 15 oktober 2013 08:55]


Door Tweakers user enermax, dinsdag 15 oktober 2013 11:23

Ik vraag me zowiezo af of iedereen niet onder een hoedje speelt. Van te voren wordt afgesproken dat wat de afspraken worden. En hoe ze gaan schreeuwen. De werkgevers schreeuwen het een, de bonden het andere en ze ontmoeten elkaar in het midden.
De mensen die het bij de bond zitten zijn blij want het kon erger. De werkgevers zijn blij want ze maken meer winst. De bonden zijn blij want het lijkt alsof ze iets goed gedaan hebben en kunnen weer een jaar vooruit.

Door Tweakers user we_are_borg, dinsdag 15 oktober 2013 11:24

i-chat schreef op dinsdag 15 oktober 2013 @ 07:48:
en dit is nieuw want, komaan mensen stemmen op pvv, de laatste paar acties waarvan ik weet die er gehouden zijn voor of namens bepaalde groepen werden nauwelijks bezocht,

je kunt wel schelden op de'de bond' maar het waren wel de ledenraden die dit uitiendelijk goedkeurden niet zomaar enkel het bestuur, en bovendien zie jij jan de arbeider gaan staken wetende dat door de economische crisis er gister nog 2 goede collegae zijn uitgetrapt. als je de volgende sanering wilt overleven houd je je bek wel... zou ik denken.

mja mensen moeten ook niet te hard zeiken, ze hebben zelf voor deze vvd gekozen.
en wat D66 hier doet had al lang gedaan moeten worden, dat onslagrecht is voor veel ondernemers een ramp, zelfs in een WEL goed draaiende economie,

als we nu de gigantische versplillingen in ons land nog eens gaan aanpakken waaronder bijv het hel verzekeringswezen eruit trappen bij de zorg (welke mongool heeft dat ooit verzonnen), dan komen we nog eens ergens.
Een ledenraad is niet hoe jij het ziet, dat hier iedereen lid is van de bond bij zit. Een ledenraad zijn bepaalde personen die de raad opmaken deze hebben gezorgt dat er een leiding kwam deze hebben stemmen naar de FNV toe. Het meeste wat voorkomt is een persoon een stem heel soms wordt hier van afgeweken. Het hoort een afspiegeling te zijn van de sectoor waar je in zit maar dat is het niet.

De PVV wel niet opgestemt wel op de SP als deze twee partijen nu op dit moment zich goed naar buiten brengen wordt PVV of SP de grootste partij. Houd wel in dat Roemer en Wilders zich beter moeten verkopen en niet als laatste keer dat ze weinig konden in brengen dat heeft hun namelijk de das om gedaan.

Met de WW eind 2016 begin 2017 gaan we het merken dat er in eens meer zieken zijn mensen die onder hun niveau werken worden namelijk sneller ziek dit is keer op keer al aangetoond. Maar ze hebben wel het probleem verschoven naar een stuk die duurder is dan de WW namelijk zorg kosten.

De regering durft bijna niets aan te pakken bedrijven en banken in het bijzonder worden heel erg ontzien. Banken wetten worden uitgesteld en bedrijven krijgen wel heel erg snel een ontslag vergunning als ze crisis roepen.

De regering heeft in het verleden zeer verkeerde keuzes gemaakt met privatesering van bedrijven en de zorg hier plukken wij nu de elende van. Stroom, gas, water, zorgverzekering, openbaar vervoer en huur had nooit geprivatiseerd moeten worden. Dit zijn nu ook de grootste kosten voor mensen als dit in toom gehouden zou zijn dan waren we stukken beter af.

Door Tweakers user -RetroX-, dinsdag 15 oktober 2013 12:54

Het stukje over werk onder niveau ben ik niet met je eens. Werk onder niveau is inderdaad niet uitdagend waardoor het arbeidsmoraal daalt en kan leiden tot diverse klachten. Echter, het niet aan het werk komen op eigen niveau leidt tot diezelfde klachten. Voordat je verplicht wordt "minder gepast" werk te accepteren duurt wel meer dan 2 weken. Het betekend overigens niet automatisch dat je echt veeeel "lager" werk moet doen. Het betekend dat je "minder gepast" werk moet accepteren.

Ik hoor in mijn omgeving best wel eens dat mensen geen werk kunnen vinden omdat ze echt geen 32 uur willen werken maar uitsluitend 28 uur. En 10 km rijden... nee dat is te ver. En nee, 10 jaar gewerkt als kassière in een bouwmarkt, dan is een functie als kassière in een supermarkt natuurlijk geen optie.

Het arbeidsmoraal van veel Nederlanders is werkelijk bedroevend. Ik heb nú een leuke baan. Van de 12 jaar die ik nu werk heb ik 6 jaar kl*te werk gedaan. Niet omdat het leuk was maar omdat ik geld moest verdienen. Als 21 jarige werkloos thuis? Schop onder hun hol moesten ze krijgen...

Door Tweakers user we_are_borg, dinsdag 15 oktober 2013 14:41

Je dient wel het verschil te zien tussen zelf thuis blijven of moeten, bij de laatste kies je er niet voor en bij mensen gaat het dan in meeste gevallen fout. Denk je ook echt dat de regering onderscheid maakt tussen lager en veel lager werk, denk het zelf niet mensen worden dadelijk gedwongen werk aan te nemen zoals werken in een kas terwijl ze normaal een kantoor baan hadden.

Laten we even kijken waarom mensen liever 28 uur willen werken ipv 32 of zelfs 36 uur . Met 36 uur werk je van maandag tot en met vrijdag, met 32 uur kan je vrijdags vrij zijn met 28 uur werk je een halve dag korter. Waarom willen mensen 28 uur werken wel als ze kinderen hebben kan ik het begrijpen je komt dan beter uit als je het goed doet dan heb je nog maar een dag opvang voor kinderen nodig. Later kom je beter uit als ze op school zitten je schooltijden zitten dan dichterbij je werktijden.
Afstanden is een persoonlijke keuze niet iedereen kan kilometer afstand afleggen per dag daarbij is het openbaar vervoer ook niet alles als je geen eigen vervoer heb. Ik kan verhalen dat iemand aan het werk werd gesteld en 90 minuten onder weg was om er te komen.

Wel ik zelf had de keus of naar school of werken maar thuis zitten was er niet bij.

Door Tweakers user -RetroX-, dinsdag 15 oktober 2013 15:54

Ik snap het volledig. Ik héb kinderen, ik héb gewerkt in kassen en fabrieken (ben nu programmeur) en ik héb meer dan een jaar elke dag 3 uur gereden om van en naar mijn werk te komen. Suck it up!

Ik was 17 toen ik huis ging. Ik heb altijd voor mijzelf moeten zorgen en ben daar niet minder van geworden. Ik heb maar erg weinig respect voor hang-ww-ers die te lui zijn om een poot uit te steken en in hun "maar ik had een kantoorbaan" wel hun tuintje grasmaaien en lekker thuis klussen.

Hup geldkraan dicht, werk maar eens voor je geld. Liever vandaag nog dan morgen.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 15 oktober 2013 15:56]


Door Tweakers user we_are_borg, dinsdag 15 oktober 2013 17:11

Net zolang jij dadelijk zonder baan zit en dat is zeer reëel dat het een keer gaat gebeuren. Ik zelf heb ook altijd van alles gedaan helaas ben ik niet bij machte om 3 uur per dag te reizen dan leg ik binnen de kortste keren thuis door ziekte of in het ziekenhuis. Als er bij jouw wat mis gaat momenteel heb je nog een aantal vangnetten daarvan is er één dat ze jouw alternatieve werk moeten aanbieden zodat je kan herstellen, ik daar in tegen zit al op grond als er wat met mij gebeurd dan kost me dat veel geld de laatste keer was 5 jaar geleden koste me ongeveer 120 euro op maand basis (feitelijk nog meer aangzien ik 10% bonus per maand mis liep).

Ik heb altijd thuis gewoond maar dacht je dat ik zomaar even thuis mocht blijven om niets te doen, ik kan je zeggen dat dit er niet bij mij op kwam of dat ik er zelfs maar kans voor kreeg.

Wat de meeste ook vergeten is dat de WW betaald wordt door werk wat je doet daarom krijg je maar een x aantal maanden WW je moet ten eerste al zoveel weken gewerkt hebben door belasting af te dragen wordt de WW pot gevuld. Ik ben het mee eens dat je er zo snel mogelijk uit moet dat zou inhouden solliciteren minimaal 3 brieven per dag in een uur reis tijd van je huis. Hoe langer je in de WW zit des te meer je moet doen om in aanmerking te blijven komen.

De geldkraan zoals jij het noemt is iets wat men zelf betaald heeft door middel van belastingen.

Wat trouwens het mooiste is van soepeler ontslag is dat ontslag altijd geld kost voor de regering iemand die ontslagen wordt heeft namelijk recht op WW. Waarom men dan soepeler ontslag recht wilt hebben is zeer onlogische keuze iemand die namelijk werkt levert meer op dan iemand die thuis zit. De regering is al een tijd geleden door economen gewaarschuwd dat dit spelletje wat ze nu doen niet veel oplevert maar wel een heleboel mensen kwaad maken en ze dit stemmen gaan kosten.

Wat gaat er dadelijk gebeuren mensen gaan in hun ontevredenheid stemmen op een partij als PVV in plaats van wat ze normaal deden PvdA of VVD. Wat veel mensen vergeten is dat Wilders vroeger VVD was het oude VVD voordat ze zo asociaal beleid erop nahielden.

Door Tweakers user 3x3, dinsdag 15 oktober 2013 17:28

Ik wordt keer op keer genaaid door de vakbond als twintiger. De laatste keer hebben ze zonder blikken of blozen ruim 20% van mijn salaris uitgeruild voor lang-werk bonussen van collega's die al decennia werken binnen hetzelfde bedrijf.
Als ik zie hoe moeilijk of onmogelijk het is binnen onze grote organisatie niet totaal functionerende collega's te ontslaan, snap ik dat je als grote of kleine onderneming wel 2x nadenkt voordat je iemand in vaste dienst neemt.
Gevolg zie ik bij mijn generatie genoten. Die hoppen van flex-contract naar flex-contract via uitzenders en payrollers. Dit alles zonder zekerheid.
Wat heeft de vakbond de afgelopen jaar hieraan gedaan? Ze hebben keer op keer zich ingezet voor het verstevigen van het recht van mensen met vaste contracten, waarmee ze het verschil en daarmee, de drempel om mensen vast aan te nemen alleen maar groter hebben gemaakt.
Probleem is dat je als jong vakbondslid niets, of alleen iets symbolisch in de melk te brokkelen hebt. En je door je lidmaatschap enkel en alleen de geïnstitutionaliseerde onderdrukking van de ene naar de andere generatie meer democratisch legitimeert.
Een organisatie, die zo'n klein gedeelte van het land vertegenwoordigd hoort niet met zoveel macht aan tafel te zitten bij het vormen van ons overheidsbeleid. Zeker niet als zoveel mensen onder de 35 bewust kiezen om géén lid te worden van deze onderdrukkers.

Door Tweakers user Offens1490, dinsdag 15 oktober 2013 23:20

Het grootste probleem blijft dat ze jaar op jaar slechter hebben. En met name de oude garden heeft nog een vakbond. Waarom denk je dat de vakbonden meer strijden voor de ouderen en liefst ook langer laten doorwerken. Juist de ouderen brengen nog geld op ik denk de generatie van nu mij zelf meegerekend maar weinig mensen zijn die nog een vakbond hebben.

Nog een voorbeeld we gaan brandstof weer verhogen men nog meer over de geen jagen je kunt ook met minder marge meer winst creëren door meer te verkopen? En heb ik het niet over het rare idee geld te gaan zoeken als in de dacht jaren 80 om tijdelijk pomphouders in de grens te ondersteunen of die banen die echt verdwijnen ook weer mensen extra in de WW komen want die banen komen niet meer terug.

Edit: daarnaast is Crisis bij uitstek het magisch wordt om regelingen te versoepelen en liefst breken, rechten waar onze voorvaders voor hebben gevochten worden nu in korte tijd te niet gedaan.

Tevens moeten gepensioneerde nu niet zeuren zij hebben nu een pensioen en wie weet hebben wij die uberhaupt nog zoals wij die nu kennen. Ik denk dat het beste is dat men meerdere potjes spaart waarvan huis aflossen 1 is 2 pensioen die je opbouw en 3 minder afhankelijk zijn van energie behoefte van nutsbedrijven.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 15 oktober 2013 23:28]


Door Tweakers user -RetroX-, woensdag 16 oktober 2013 10:39

we_are_borg schreef op dinsdag 15 oktober 2013 @ 17:11:
ik daar in tegen zit al op grond als er wat met mij gebeurd dan kost me dat veel geld de laatste keer was 5 jaar geleden koste me ongeveer 120 euro op maand basis (feitelijk nog meer aangzien ik 10% bonus per maand mis liep).
Vervelend als zoiets gebeurd maar echt niet het einde van de wereld. Ik ben 9 jaar geleden ernstig ziek geweest. Om mijn woning te financieren heb ik een constructie die gekoppeld is aan een levensverzekering, iets wat gebruikelijk is. Alleen voor die levensverzekering moet ik 200 per maand extra neerleggen vanwege mijn medische geschiedenis.

Die enkele maanden 120 minder zou ik graag met je ruilen voor jarenlang 200 extra dokken.

Overigens gaat het prima met mij. Ik mag elk jaar op controle in het ziekenhuis en dat kost me vrolijk mijn eigen risico. Dus ondanks dat ik nu geen klachten heb en officieel gezond ben mag ik jaarlijks (volgend jaar bv 360 euro) extra aftikken.

Wie kinderen heeft weet ook dat die bakken met geld kosten. Mijn kinderen gaan voor een paar uur per week naar een gastouder. Het is voor mij momenteel voordeliger om met WW thuis te blijven dan te werken en de kinderen naar de opvang te laten gaan.

Toch werk ik gewoon. Ik rij geen gloednieuwe auto maar een alto van 18 jaar oud. Ik ga niet 2 weken naar Costa Rica op vakantie maar een week naar Turkije. So what. Je maakt er wat van.

Ik stem altijd. Ik heb er geen problemen mee dat ik VVD heb gestemd. Wat ik volgende keer ga stemmen hangt af van de thema's die me op dat moment interesseren. Ik ben wél voorstander van het soepeler ontslagrecht.

En vakbonden, tsja... ik ben er lid van geweest (Bondgenoten). Inmiddels niet meer omdat ik altijd tussen wal en schip lijk te vallen. En echte beslissingen worden toch verkocht aan politici.

Laatste brainfart van mijn kant: als je bang bent voor "proteststemmen" dan moet je eens kijken naar het sentiment bij de oudjes. De 50+ partijen doen het best goed in de peilingen. Simpelweg omdat er een hoop oudjes zijn. Hebben ze de afgelopen 30 jaar de economie om zeep geholpen gaan ze de politiek in om dat in stand te houden. Niet het mes in de ouderenzorg maar de bijl. (Ik gun de ouderen best wat maar de corruptie en het graaien is nergens zo groot als bij banken, ouderenzorg en gezondheidszorg)

Subtiel polderen zijn we goed in in Nederland. Maar als je echt iets wilt veranderen dan moet je ook wel eens slopen en breken.

Door Tweakers user WoutervOorschot, woensdag 16 oktober 2013 11:53

Dat komt omdat de vakbonden eindelijk doorhebben dat de politiek(en dan vooral de bezuinigingen) nodig zijn, en wanneer ze ze dwarsbomen, de bedrijven falliet gaan en hun leden helemaal geen werk meer hebben. Beter slecht werk dan geen werk.

Door Tweakers user we_are_borg, woensdag 16 oktober 2013 13:40

-RetroX- schreef op woensdag 16 oktober 2013 @ 10:39:
[...]


Vervelend als zoiets gebeurd maar echt niet het einde van de wereld. Ik ben 9 jaar geleden ernstig ziek geweest. Om mijn woning te financieren heb ik een constructie die gekoppeld is aan een levensverzekering, iets wat gebruikelijk is. Alleen voor die levensverzekering moet ik 200 per maand extra neerleggen vanwege mijn medische geschiedenis.

Die enkele maanden 120 minder zou ik graag met je ruilen voor jarenlang 200 extra dokken.

Overigens gaat het prima met mij. Ik mag elk jaar op controle in het ziekenhuis en dat kost me vrolijk mijn eigen risico. Dus ondanks dat ik nu geen klachten heb en officieel gezond ben mag ik jaarlijks (volgend jaar bv 360 euro) extra aftikken.

Wie kinderen heeft weet ook dat die bakken met geld kosten. Mijn kinderen gaan voor een paar uur per week naar een gastouder. Het is voor mij momenteel voordeliger om met WW thuis te blijven dan te werken en de kinderen naar de opvang te laten gaan.

Toch werk ik gewoon. Ik rij geen gloednieuwe auto maar een alto van 18 jaar oud. Ik ga niet 2 weken naar Costa Rica op vakantie maar een week naar Turkije. So what. Je maakt er wat van.

Ik stem altijd. Ik heb er geen problemen mee dat ik VVD heb gestemd. Wat ik volgende keer ga stemmen hangt af van de thema's die me op dat moment interesseren. Ik ben wél voorstander van het soepeler ontslagrecht.

En vakbonden, tsja... ik ben er lid van geweest (Bondgenoten). Inmiddels niet meer omdat ik altijd tussen wal en schip lijk te vallen. En echte beslissingen worden toch verkocht aan politici.

Laatste brainfart van mijn kant: als je bang bent voor "proteststemmen" dan moet je eens kijken naar het sentiment bij de oudjes. De 50+ partijen doen het best goed in de peilingen. Simpelweg omdat er een hoop oudjes zijn. Hebben ze de afgelopen 30 jaar de economie om zeep geholpen gaan ze de politiek in om dat in stand te houden. Niet het mes in de ouderenzorg maar de bijl. (Ik gun de ouderen best wat maar de corruptie en het graaien is nergens zo groot als bij banken, ouderenzorg en gezondheidszorg)

Subtiel polderen zijn we goed in in Nederland. Maar als je echt iets wilt veranderen dan moet je ook wel eens slopen en breken.
Al met al ben ik er bijna 250 euro op achteruit gegaan terwijl ik net zoals jouw een koophuis heb ik mag dus ook een levensverzekering betalen en in de tijd dat ik kocht 2005 was beleggingsproduct een goede keus. Niet te weten dat ik ziek zou worden vanaf het moment dat de eigen bijdrage er in is gekomen heb ik nog nooit gehad dat ik minder dan moest betalen. Ik zit in het zelfde schuitje alleen ik heb geen kinderen, auto en ga nooit op vakantie.

We blijven gewoon bezig met werken en lachen als ik thuis zal gaan zitten dan loop ik binnen de kortste keren tegen een muur aan.

Wat ik nu zeer benieuwd naar ben waarom ben je voorstander van soepeler ontslagrecht terwijl het niets oplevert in de begroting erger het kost de staat meer hier hebben al veel economen voor gewaarschuwd.

"Proteststemmen" gaan er zeer zeker komen als je al kijk wat de peilingen aangeven kan het zeer leuk gaan worden. 50+ partijen hebben er goed aangedaan om niet in zee te gaan met de VVD en PvdA dat gaat ze nog meer stemmen opleveren.

Dus je wilt de bijl in de ouderenzorg zetten, omdat corruptie nergens zo groot is als bij banken, ouderenzorg en gezondheidszorg. Waarom zet je hier niet neer bezuinigen door middel van corruptie aan te pakken en zware straffen opleggen aan personen die hebben mee geholpen. Hoe jij het zegt wil je wel bezuinigen maar voor de rest het zelfde laten.

Slopen en breken kan goed zijn alleen dien je wel weer vanaf de fundatie te gaan opbouwen, helaas wil de regering wat ze nu doen renoveren en vanaf het dak beginnen.

Door Tweakers user we_are_borg, woensdag 16 oktober 2013 13:46

WoutervOorschot schreef op woensdag 16 oktober 2013 @ 11:53:
Dat komt omdat de vakbonden eindelijk doorhebben dat de politiek(en dan vooral de bezuinigingen) nodig zijn, en wanneer ze ze dwarsbomen, de bedrijven falliet gaan en hun leden helemaal geen werk meer hebben. Beter slecht werk dan geen werk.
Weet je wat nu het mooiste is met de bezuinigingen in 2012 heeft het CPB door berekend dat als de overheids uitgaven op bezuinigd zou worden dat we in 2016 begin 2017 gewoon onder de 3% van Brussel zaten. Even voor de duidelijkheid bezuinigingen op overheid is niet van laat we zeggen 110 euro uitgeven naar 100 euro uitgeven. Bezuinigingen is alles gelijk houden in de regering dus je geeft 110 euro nu uit en de jaren daarna ook.

Niets doen had per saldo het zelfde opgeleverd, wel eigenlijk niet aangezien deze onderhandelingen eigenlijk voor bedoeld was om op 3,3% uit te komen doordat ze ingrepen hebben gedaan en moesten toegeven komen we uit op 3,4%.

Reageren is niet meer mogelijk