De achteruitgang van Tweakblogs/Tweakers.net

Door we_are_borg op zaterdag 12 januari 2013 15:46 - Reacties (45)
Categorie: Blog, Views: 12.911

Het val mij de laatste tijd heel erg op dat de Tweakblogs (van diverse personen, inclusief die van mij) heel erg weinig bezoek krijgt. De voornaamste rede van dit is dat Tweakers.net zijn Frontpage heeft aangepast hier staat standaard de Tweakblogs niet meer op, behalve "Uit de Community" gedeelte die heel erg veel naar beneden staat. Als je een eigen website heb die je een beetje goed promote dan kan je momenteel de zelfde bezoekers aantallen bereiken. Promoten kan via diverse media momenteel denk aan Facebook en Twitter als je genoeg vrienden heb en afspraken maakt met hun dan bereik je momenteel meer mensen als op Tweakbolgs. Als men daarbij ook nog eens gebruik maakt van Google ads dan spreek je momenteel meer mensen aan dan hier op Tweakblogs.

Ik merkte dit op met mijn DOTA2 blog die nu ongeveer 250 keer is bekeken, in de oude situatie had je gewoon 1200 views minimaal. Ging je naar een week kijken dan zat je al gauw richting de 2000 tot 3000 views. Personen die echt zeer goede blogs maakte op technisch gebied die hadden vele malen meer bezoekers maar zelfs die lopen achteruit.

Tweakers.net:
Wel T.net gaat ook erg achter uit de frontpage die voor deze verbouwing veel informatie had is nu een mengelmoes geworden van allerlei informatie stromen. Alles staat tegenwoordig door elkaar heen waar we vroeger de meuk tracker hadden enz enz. is het nu gooi maar neer en laat het maar. De huidige tracker is zoveel maal beperkt als het oude systeem waar vroeger tweakability voorop stond is het nu de motto eenvoudig en simpel. Terwijl we op een tweakers site zitten hier verwacht je innovatie en technische hoogstandjes en niet hoe het nu is we zien wel waar het eindigt.

Ook qua berichtgeving op Tweakers.net is niet meer zoals vroeger toen kon je leuke stukjes tegen komen die je eigenlijk nergens anders zag of zeer veel diepte hadden, nu is het meer van het zelfde en echte diep gang zit er niet in. Kijk nu naar de Best Buy Guide ik lees het eigenlijk allemaal niet meer door, de rede is dat er niets nieuws onder de zon is. De systemen komen eigenlijk altijd op het zelfde uit en echt variatie is er niet. Een Best Buy Guide mag best ingaan op ontwikkelingen en ook bedrijf vs bedrijf (lees Intel vs AMD) achtergrond informatie op keuzes hoort er ook bij. De BGG van januari 2013 is bijvoorbeeld ook weer eentonig het is weer een opsom topic. Neem de keuze van HTPC kijk naar de processor keuze hier zie je het volgende staan:
Een htpc hoeft geen grote hoeveelheden processorkracht tot zijn beschikking te hebben. Veel belangrijker is tegenwoordig de gpu, omdat die de decodering van het videomateriaal voor zijn rekening neemt. Onze keuze valt op de A4-5300. Deze dualcore heeft een geïntregreerde AMD HD 7480D die zijn mannetje zeker staat. Hd-content mag dan ook geen probleem zijn.

Indien er meer grafische kracht gewenst is, voor bijvoorbeeld het afspelen van 3d-content of het spelen van games, kan de A10-5800K geplaatst worden.
Dat de processor voor HD geschikt is lijk me zeer logisch aangezien dit meer dan standaard is geworden, 3D daar in tegen is nog niet standaard. Maar waarom is er nu voor AMD gekozen en niet voor Intel of welke CPU maker dan ook, ik mis achtergrond informatie. Was het dat het te duur was dat je over de 500 euro heen ging of was het wat anders wat de keuze beperkte. De BBG is voor mensen die zoiets willen kopen maar geen echte keuze hebben gemaakt, maar ze krijgen maar eenzijdige informatie. Het zelfde met de server keuzes waarom en hoe, daarbij wordt er gezegd ESXi maar is alles wel compatibel met ESXi dat staat er namelijk weer niet bij.
Daarbij zie je alleen maar stukken over PC's zelf maar waar is informatie over raid controllers, monitors, netwerkkaarten etc etc.

Dit is dus wat ik bedoel oppervlakkige informatie en niet ingaan op diverse aspecten. De stukjes die geschreven worden zijn oppervlakkig wat soms goed kan zijn maar in andere gevallen niet gewenst. Wat ik boven al zei vroeger zag je tests van apparatuur momenteel komt dit af en toe nog eens voor. Ik vraag me af of Tweakers.net nog wel genoeg materiaal binnen krijgt om te testen of dat ze niet genoeg mensen hebben om het te testen.
Standaarden waarom niet uitleggen wat er mee bedoeld wordt waar is het voor en wat bedoelen ze ermee en waarom is het belangrijk om de standaard in je aankoop te hebben.

Hoe Tweakers.net momenteel werk is het gewoon één van alle andere websites geworden wat erg jammer is. Maar het lijkt erop dat management er ook niet wakker van ligt en het goed vindt hoe het nu gaat anders had het allang anders veranderd geworden of ze hebben geen nieuwe ideeën wat eigenlijk erger is.

Volgende: Asscher: ook nadelen loonmatiging 01-'13 Asscher: ook nadelen loonmatiging
Volgende: DOTA 2 waar te beginnen 01-'13 DOTA 2 waar te beginnen

Reacties


Door Tweakers user Sgreehder, zaterdag 12 januari 2013 15:56

Het generaliseren vanuit een passage, bovendien dubieus, maakt niet alles oppervlakkig. Blogs als deze echter, mwah, dan snap ik wel ongeveer waarom de redactie het niet nodig vind Tweakblogs zodanig naar voren te schuiven.

Door Tweakers user Justin013, zaterdag 12 januari 2013 16:04

Het management van Tweakers.net is tegenwoordig een bolwerk van commerciele verkopers; Tweakers is volgens mijn inzicht in de paar jaren dat ik hier rond lurk veelste mainstream geworden, om ook de "minder technische man" aan zijn trekken te laten komen. Ik vind het jammer, en ik mis de Meuktracker ook enorm! En de tweakblogs, enzovoort. Jammer dat commercie de techniek uit de sites haalt..

Door Tweakers user Gropah, zaterdag 12 januari 2013 16:10

Sgreehder schreef op zaterdag 12 januari 2013 @ 15:56:
Het generaliseren vanuit een passage, bovendien dubieus, maakt niet alles oppervlakkig. Blogs als deze echter, mwah, dan snap ik wel ongeveer waarom de redactie het niet nodig vind Tweakblogs zodanig naar voren te schuiven.
Punt is echter wel dat tweakers.net eigenlijk voornamelijk op de community leeft. Het is de community die er voor zorgt dat nieuwslezers meer doen dan alleen nieuws lezen, dus ook meer tijd op t.net doorbrengen, wat weer voor meer geld moet zorgen. Ik zelf zie het nieuws op tweakers meer als leuk extra'tje en ben hier voornamelijk voor het forum (en de blogs).

Ik zelf vind het dan ook jammer dat de blogs standaard nog meer naar onder zijn geschoven. Heb ze zelf omhooggeschoven in de tracker die bij mij altijd aan staat, maar dat is dus allemaal standaard niet meer zo. Alleen mensen die van de blogs afweten zullen ze te lezen krijgen, want het is standaard niet meer zo zichtbaar. Ik bedoel, deze blog bijvoorbeeld, is niet meer terug te vinden zonder tracker (want er staan (wel!) twee andere blogs op de FP) en zelfs daarvoor moet je helemaal onderin kijken. Tweakblogs hebben gewoon een slechtere positie gekregen.

Nu ben ik wel van mening dat veel tweakblogs in kwaliteit achteruit gingen en het vaak niet meer dan 1 hersenspinsel was, maar die waren regelmatig een stuk intressanter dan menig ander artikel op t.net.

Zelf zou ik daarom ook graag zien dat tweakblogs een wat prominentere positie krijgen op t.net, maar de kans dat dat gebeurd schat ik laag in, aangezien t.net er heilig van overtuigd is dat Tweakers 7 beter is dan 6, wat misschien zo is voor de bezoeker die maar 1 keer per dag komt, maar niet voor de bezoeker die er zijn dagen op door brengt en tweakers maakt tot wat het is.

Dat de blogs minder worden gelezen blijkt btw ook uit mijn eigen cijfers. Waar een gemiddelde blog van mij een week na release meer dan 2000 views had, zit mijn laatste geposte blog (eSports en streamen) welke toegegeven niet de leukste en/of beste is, maar voor vele alsnog wel intressant (denk ik) maar op 700. Dat is meer dan de helft minder views. Dat komt echt niet alleen door een titel die niet iedereen aanspreekt.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 12 januari 2013 16:14]


Door Tweakers user Felyrion, zaterdag 12 januari 2013 16:16

Tsja.. tsja.. Tuurlijk, het kan beter. Maar dat kan altijd.

Ten eerste is het nu aan de gebruiker om de tweakblogs een prominente plek te geven, en dat gaat bijzonder makkelijk. Bij mij staan ze mooi middenin in mn tracker. Ik zou niet zonder willen.

Maar dat geldt blijkbaar niet voor iedereen.

Je kunt ook aan de andere kant beginnen te redeneren. Zijn er wel voldoende interessante blogs om ze te blijven opzoeken? Dat is twijfelachtig te noemen.
Je zou het goede voorbeeld kunnen geven door regelmatig kwalitatieve blogs neer te zetten. En guess what, een website op een andere manier promoten kan nog steeds.

Ik neem jou even als voorbeeld... en dan zie ik je laatste aardige blog (voor mij, want dota kan me gestolen worden) deze: Nieuwe server voor virtualisatie. Uit 2011!!

Met daarin als laatste mededeling
Aan het einde van de week zal ik nog een blog post maken en schrijven over hoe gemakkelijk of moeilijk het was om ESXi te installeren en de VM;s op te zetten.
Die is vervolgens nooit gekomen... sorry, maar als dat je goeie voorbeeld is, laat dan maar. En zo gaat het voor het gros van de blogs eerlijk gezegd. Ik open ze bijna allemaal, maar lezen... nog geen 10% als ik eenmaal zie waar ze over gaan.

Het is user-generated content voor users. Dat t.net daar niet teveel tussen zit vind ik prima. Zelfde geldt voor de forums overigens.

Overigens zou wat mij betreft wel standaard de tracker aan staan met de blogs erin, maar dat is nou eenmaal een keuze van T.net.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 12 januari 2013 16:17]


Door Tweakers user Sgreehder, zaterdag 12 januari 2013 16:22

Gropah schreef op zaterdag 12 januari 2013 @ 16:10:
[...]
Punt is echter wel dat tweakers.net eigenlijk voornamelijk op de community leeft. Het is de community die er voor zorgt dat nieuwslezers meer doen dan alleen nieuws lezen, dus ook meer tijd op t.net doorbrengen, wat weer voor meer geld moet zorgen. Ik zelf zie het nieuws op tweakers meer als leuk extra'tje en ben hier voornamelijk voor het forum (en de blogs)..
Is dat zo? Het zijn de nieuws en reviews die de grote aantallen bezoekers trekken. De toegevoegde waarde van de community is voor de community, qua advertentieopbrengsten is het goed mogelijk dat het restjes zijn, en qua extra bezoekersstromen zal het dak er inmiddels wel af zijn (tweakers.net is een behoorlijk gevestigde naam).

Wat vaker over de iPhone schrijven naarmate het jaar vordert zal het afgelopen jaar meer geld in het laatje hebben bezorgd dan de gehele community bij elkaar. Ik speculeer hier slechts, maar laten we proberen realistisch te zijn.

Door Tweakers user we_are_borg, zaterdag 12 januari 2013 16:24

Sgreehder schreef op zaterdag 12 januari 2013 @ 15:56:
Het generaliseren vanuit een passage, bovendien dubieus, maakt niet alles oppervlakkig. Blogs als deze echter, mwah, dan snap ik wel ongeveer waarom de redactie het niet nodig vind Tweakblogs zodanig naar voren te schuiven.
Maar toen Tweakblogs net nieuw was had iedereen een kans niet iedere blog is iets wat je wilt lezen. Ik heb ook blogs gehad na het lezen van een paar regels wel dit is niet voor mij maar dat houd niet in dat iemand anders er wel van houd.

Door Tweakers user sypie, zaterdag 12 januari 2013 16:27

Een ander probleem met de tweakblogs is dat mensen, die geen fatsoenlijke teksten kunnen schrijven, hier ook aan deel mogen nemen. Als ik naar de titel kijk dan zit daar de eerste fout al in. Wanneer ik vervolgens ook nog alinea 1 lees, verder ben ik maar niet gegaan omdat het bedroevend slecht is geschreven, dan haak ik daarna al af. (zo'n 10 fouten in 9 regels tekst)

Het is leuk dat je de wereld iets te vertellen hebt, en misschien met je verhaal ook nog een punt hebt, maar doe dat dan wel op een manier dat iedere bezoeker het idee heeft dat je een weldenkende medelander bent die z'n moerstaal kent.

Door Tweakers user we_are_borg, zaterdag 12 januari 2013 16:33

Felyrion schreef op zaterdag 12 januari 2013 @ 16:16:
Tsja.. tsja.. Tuurlijk, het kan beter. Maar dat kan altijd.

Ten eerste is het nu aan de gebruiker om de tweakblogs een prominente plek te geven, en dat gaat bijzonder makkelijk. Bij mij staan ze mooi middenin in mn tracker. Ik zou niet zonder willen.

Maar dat geldt blijkbaar niet voor iedereen.

Je kunt ook aan de andere kant beginnen te redeneren. Zijn er wel voldoende interessante blogs om ze te blijven opzoeken? Dat is twijfelachtig te noemen.
Je zou het goede voorbeeld kunnen geven door regelmatig kwalitatieve blogs neer te zetten. En guess what, een website op een andere manier promoten kan nog steeds.

Ik neem jou even als voorbeeld... en dan zie ik je laatste aardige blog (voor mij, want dota kan me gestolen worden) deze: Nieuwe server voor virtualisatie. Uit 2011!!

Met daarin als laatste mededeling

[...]


Die is vervolgens nooit gekomen... sorry, maar als dat je goeie voorbeeld is, laat dan maar. En zo gaat het voor het gros van de blogs eerlijk gezegd. Ik open ze bijna allemaal, maar lezen... nog geen 10% als ik eenmaal zie waar ze over gaan.

Het is user-generated content voor users. Dat t.net daar niet teveel tussen zit vind ik prima. Zelfde geldt voor de forums overigens.

Overigens zou wat mij betreft wel standaard de tracker aan staan met de blogs erin, maar dat is nou eenmaal een keuze van T.net.
Dat zag ik ook van de week maar ben na het posten van die blog ziek geworden voor langere tijd en totaal geen erg meer in gehad. Ik ben van de week nog bezig geweest met me server misschien had ik beter gelijk hier over kunnen bloggen, misschien wel zo slim geweest. De tracker die er vroeger was liet 3 blogs standaard zien waarom hoogstaande blogs maken die niet gelezen worden, omdat mensen niet van het bestaan weten. Dat is dus wat ik bedoel neem je eigen website en je heb binnen een paar maanden het zelfde als wat je nu heb.

T.net heeft naar de FP gekeken en ik denk zelf de verkeerde keuzes gemaakt maar in plaats van toe te geven zijn hebben ze een beetje hier en daar veranderd en denken ze nu is het genoeg.

Door Tweakers user we_are_borg, zaterdag 12 januari 2013 16:39

sypie schreef op zaterdag 12 januari 2013 @ 16:27:
Een ander probleem met de tweakblogs is dat mensen, die geen fatsoenlijke teksten kunnen schrijven, hier ook aan deel mogen nemen. Als ik naar de titel kijk dan zit daar de eerste fout al in. Wanneer ik vervolgens ook nog alinea 1 lees, verder ben ik maar niet gegaan omdat het bedroevend slecht is geschreven, dan haak ik daarna al af. (zo'n 10 fouten in 9 regels tekst)

Het is leuk dat je de wereld iets te vertellen hebt, en misschien met je verhaal ook nog een punt hebt, maar doe dat dan wel op een manier dat iedere bezoeker het idee heeft dat je een weldenkende medelander bent die z'n moerstaal kent.
Je gaat er vanuit dat iedereen 100% Nederlands kan schrijven of ook 100% goede teksten kan schrijven zoals in tijdschriften en kranten. Ik kan je uit die droom helpen want dat is procentueel gezien erg weinig. Maar zelf kan je niet goed lezen aangezien er wat geschreven staat aan de zijkant onder het kopje "About" maar vond het belangrijker om commentaar te geven hierop en te laten zien dat zelfs jij fouten maakt.

Had ik het netter kunnen maken ja vast wel, maar dan had ik er erg lang over gedaan wat niet zo boeiend is maar belangrijker ik had zware hoofdpijn gekregen om zo geconcentreerd te schrijven. Blogs voor mij moet wel leuk blijven het dient leuk te zijn voor mij en ik hoop voor andere.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 12 januari 2013 16:42]


Door Tweakers user crisp, zaterdag 12 januari 2013 16:54

T.net heeft naar de FP gekeken en ik denk zelf de verkeerde keuzes gemaakt maar in plaats van toe te geven zijn hebben ze een beetje hier en daar veranderd en denken ze nu is het genoeg.
Het kunnen aanpassen van de frontpage naar je eigen wensen staat nog op de ToDo voor een van de komende iteraties. Hiermee kan je zaken als video's en meuktracker bijvoorbeeld weer als losse blokjes laten weergeven in plaats van in de 'stream' :)

Verder is er wat betreft de tracker functioneel niet zoveel gewijzigd, behalve dat deze nu standaard ingeklapt is. Aanvankelijk stonden de tweakblogs daar standaard niet meer in, maar daar hebben meerdere mensen (waaronder ikzelf) zich hard voor gemaakt. Ook is er onlangs een kleine wijziging gedaan aan het 'uit de community' blok zodat daar nu ook altijd een vast aantal tweakblogs (de 3 populairste) in staan in plaats van dat ze verdrongen worden door forumtopics.

Dat het allemaal veel slechter is geworden ben ik dus niet helemaal met je eens, en daar waar verbeteringen mogelijk zijn laten we het ook niet na om daar naar te kijken. Tweakers 6 is in de jaren dat het online heeft gestaan ook continue aangepast en verbeterd. We blijven echt niet stil staan ;)

Door Tweakers user sypie, zaterdag 12 januari 2013 16:59

Je mag mijn reactie als een klacht zien, je mag het ook zien als een reden waarom het slechter gaat met tweakblogs. Mensen willen graag een degelijke tekst lezen. Hiervoor zijn mensen nodig die dit kunnen schrijven. Met deze blog heb jij bewezen dat jij niet bij deze mensen hoort.
"Klagen over taal fouten niet in de reacties deze zullen als ongewenst worden gezien."
Dit is mooi, maar het is nog geen excuus om je daar achter te verschuilen. Je kunt nog altijd enige moeite doen om op te letten wat je schrijft. In je eerste alinea werd door Word al 2 fouten aangegeven, een derde kwam omdat het om een onbekend woord ging. Met één simpele handeling kun je je eigen tekst bekijken op fouten. Dat je dat niet doet getuigt van enige luiigheid. Jammer.

Door Tweakers user i-chat, zaterdag 12 januari 2013 17:20

sypie schreef op zaterdag 12 januari 2013 @ 16:27:
Een ander probleem met de tweakblogs is dat mensen, die geen fatsoenlijke teksten kunnen schrijven, hier ook aan deel mogen nemen. Als ik naar de titel kijk dan zit daar de eerste fout al in. Wanneer ik vervolgens ook nog alinea 1 lees, verder ben ik maar niet gegaan omdat het bedroevend slecht is geschreven, dan haak ik daarna al af. (zo'n 10 fouten in 9 regels tekst)

Het is leuk dat je de wereld iets te vertellen hebt, en misschien met je verhaal ook nog een punt hebt, maar doe dat dan wel op een manier dat iedere bezoeker het idee heeft dat je een weldenkende medelander bent die z'n moerstaal kent.
Haha deze vind ik wel heel grappig. In je verhaal pretendeer je het inmens belangrijk te vinden dat mensen op hun taal en spelling letten, maar je maakt vervolgens de ene na de andere fout..

Zelf vind ik spelling het minst belangrijke van taal, en vorm fouten (mits ze niet leiden tot onduidelijkheid kan ik ook mee leven, het zijn de argumenten, de structuur en de verhaallijn die het voor mij doen of niet.

Immers toen IK op school zat in groep 4 t/m 7 leerden wij niet allen spelling en gramatica, maar ook begrijpend* (lees met aaandacht) lezen. en dus waren wij in staat om ook texten waarin worden verkeerd geschreven waren of simpelweg ontbraken, te interpreteren, aan te vullen, en samen te vatten.

Blijkbaar is het onderwijs dus enorm vooruit gegaan in die 2 jaar dat wij verschillen. maar dat kan natuurlijk voorkomen.

Dat je het vervolgens nodig vind om iemand af te zeiken laat al wel zien dat het onderwijs ano nu dan weer enorm achteruit aan het gaan is, als ze zelfs asobiggen aannemen als techniek docent,

Toegegeven het heeft weinig te maken met je vak, maar een deel van je taken is ook om leerlingen te vormen, naar ik hoop, richting een stuk constructievere levenshouding dan je hier zelf ten toon spreid...

Door Tweakers user we_are_borg, zaterdag 12 januari 2013 17:22

sypie schreef op zaterdag 12 januari 2013 @ 16:59:
Je mag mijn reactie als een klacht zien, je mag het ook zien als een reden waarom het slechter gaat met tweakblogs. Mensen willen graag een degelijke tekst lezen. Hiervoor zijn mensen nodig die dit kunnen schrijven. Met deze blog heb jij bewezen dat jij niet bij deze mensen hoort.
Ik heb ook nooit gezegd dat ik bij de mensen hoort die een goede tekst kunnen schrijven hier ga je dus al mee de mist in. Er zijn blogs die zijn veel beter als wat ik schrijf neem bijvoorbeeld Coltrui bijvoorbeeld of de blogs van deze week die in gaan op bepaalde technische zaken zoals deze. Helaas hoor ik niet bij die personen die zo goed een verhaal kunnen schrijven.
[...]

Dit is mooi, maar het is nog geen excuus om je daar achter te verschuilen. Je kunt nog altijd enige moeite doen om op te letten wat je schrijft. In je eerste alinea werd door Word al 2 fouten aangegeven, een derde kwam omdat het om een onbekend woord ging. Met één simpele handeling kun je je eigen tekst bekijken op fouten. Dat je dat niet doet getuigt van enige luiigheid. Jammer.
Wel de rede waarom ik dus niet verwijder is ook mede om te laten zien dat jij fouten maakt en te laten zien dat iedereen perfect is. Je had ook even een PM kunnen sturen met daarin let even op de tekst er staan fouten in of er staan wat schoonheids foutjes in. Op tweakers.net dien je het ook te melden in een aparte topic je weet zelf dat je commentaar gelijk naar beneden wordt gemod. Ik heb het artikel niet geschreven in Word maar gewoon gelijk in de browser waar ik een woordenboek in aan heb staan en die geeft geen rode strepen weer onder woorden.
Maar het lijkt wel een rot gewoonte van mensen te worden om andere op schrijffouten te wijzen op publieke plek in plaats van even contact opnemen in een persoonlijk bericht.

Had ik zorgvuldiger kunnen zijn, ja is mijn antwoord daarop. Wenselijk nee nu niet aangezien het niet het einde van de wereld is als het niet 100% taal technisch klopt.

Door Tweakers user we_are_borg, zaterdag 12 januari 2013 17:42

crisp schreef op zaterdag 12 januari 2013 @ 16:54:
[...]

Het kunnen aanpassen van de frontpage naar je eigen wensen staat nog op de ToDo voor een van de komende iteraties. Hiermee kan je zaken als video's en meuktracker bijvoorbeeld weer als losse blokjes laten weergeven in plaats van in de 'stream' :)
Wel het spijt me maar de persoon die dit heeft goed gekeurd kan beter stoppen met zijn werk. Je bent gegaan van een systeem die heel erg flexibel was naar iets wat niet eens 100% werkt voor de site. Tweakers.net is momenteel erg rommelig wat betreft hoe het is ingedeeld. Ik heb ook geen grote hoop dat de volgende iteraties geen goede verbetering gaat brengen.
Verder is er wat betreft de tracker functioneel niet zoveel gewijzigd, behalve dat deze nu standaard ingeklapt is. Aanvankelijk stonden de tweakblogs daar standaard niet meer in, maar daar hebben meerdere mensen (waaronder ikzelf) zich hard voor gemaakt. Ook is er onlangs een kleine wijziging gedaan aan het 'uit de community' blok zodat daar nu ook altijd een vast aantal tweakblogs (de 3 populairste) in staan in plaats van dat ze verdrongen worden door forumtopics.
Kijk nu eens naar tweakers.net zonder ingelogd te zijn je ziet dan dat de tracker is ingeklapt, als je dus niet goed kijkt weet je niet eens dat het er is. Dat is het eerste probleem je bent dus als je kijkt naar Tweakblogs al een groot deel van de mensen kwijt die anders kwamen kijken. Dat Tweakblogs weer terug is goed maar het staat weer helemaal benden aan. De toevoeging populairste blogs is leuk maar je pushed meer en meer naar de zelfde personen toe in plaats van iedereen een kans te geven.
Dat het allemaal veel slechter is geworden ben ik dus niet helemaal met je eens, en daar waar verbeteringen mogelijk zijn laten we het ook niet na om daar naar te kijken. Tweakers 6 is in de jaren dat het online heeft gestaan ook continue aangepast en verbeterd. We blijven echt niet stil staan ;)
Het is slechter geworden in plaats van te gaan voor web 3.0 (door zelf nieuwe functies te maken) is tweakers.net terug gegaan naar wat het eerst was weinig keuzes in plaats van meer keuzes. Het lijkt momenteel wel zo dat bezoekers ondergeschoven worden voor andere zaken zoals advertenties bijvoorbeeld. Ik denk zelf dat een site zoals tweakers.net een stap terug moet nemen en dient te kijken wat er echt mis is, ik ben namelijk niet de eerste die klaagt.

Ik hoop dat iemand van de redactie nog reageer op tweakers.net nieuws items.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 12 januari 2013 17:47]


Door Tweakers user Gropah, zaterdag 12 januari 2013 18:01

crisp schreef op zaterdag 12 januari 2013 @ 16:54:
[...]

Het kunnen aanpassen van de frontpage naar je eigen wensen staat nog op de ToDo voor een van de komende iteraties. Hiermee kan je zaken als video's en meuktracker bijvoorbeeld weer als losse blokjes laten weergeven in plaats van in de 'stream' :)
Dat is mooi, maar daardoor komen de tweakblogs nog niet hoger voor de gebruikers die niks aanpassen aan de FP, zoals de mensen die geen account hebben en alleen voor het nieuws komen
Verder is er wat betreft de tracker functioneel niet zoveel gewijzigd, behalve dat deze nu standaard ingeklapt is.
Ook dit zorgt voor minder zichtbaarheid voor de tweakblogs, zoals hierboven beschreven.
Ook is er onlangs een kleine wijziging gedaan aan het 'uit de community' blok zodat daar nu ook altijd een vast aantal tweakblogs (de 3 populairste) in staan in plaats van dat ze verdrongen worden door forumtopics.
3 populairste? In hoeveel tijd? Punt is dat degene die goed bekeken worden daar dus lang blijven staan en niet bijvoorbeeld de 3 nieuwste, waardoor die niet populair kunnen worden.

Door Tweakers user YopY, zaterdag 12 januari 2013 18:44

Ik heb een breed scherm en kan de trackers dus weer permanent links neerzetten; toch heb ik het idee dat bijv. tweakblogs niet zoveel meer opvallen dan eerder.

mbt de frontpage zelf, wat me vooral opvalt is dat de 'featured' artikelen mij veel minder opvallen - mogelijk omdat ze een kleinere afbeelding hebben, niet meer rouleren, en in een "advertentie" locatie zitten, waardoor ze door advertentieblindheid bij mij niet meer opvallen.

Maar vooruit; iemands persoonlijke observaties zijn niet te vergelijken met de clickthrough-statistieken en bezoekersstatistieken (totale tijd op site doorgebracht, advertentieviews, pageviews / gebruiker / bezoek, etc) die ze ongetwijfeld in de gaten houden. Ik heb voor mij het idee dat ze allemaal omlaag gegaan zijn, maar als ze over het algemeen omhoog gegaan zijn dan zal het nieuwe ontwerp uiteindelijk goed geweest zijn voor t.net

Door Tweakers user AMD1800, zaterdag 12 januari 2013 19:40

Ik kan dit stukje tekst niet eens doorlezen vanwege het tenenkrommende Nederlands, dus ik ben na de eerste alinea gestopt.

Maar goed, ik onderschrijf het probleem. Mijn oplossing zou in ieder geval bestaan uit een aparte vermelding van "Tweakblogs" in de bovenste balk en een link in de rij van het nieuwsoverzicht, zoals nu ook gebeurt bij de nieuw aangeboden downloads. Zo heb je meer kans op bezoekers en blijf je toch denk ik binnen de principes op basis waarvan de site is gemaakt.

Door Tweakers user sys64738, zaterdag 12 januari 2013 20:45

Het is zelfs zo erg dat je mijn briljante post van afgelopen met ongeveer dezelfde strekking compleet gemist hebt :D

Die post, die niet echt uitnodigde om paar keer te lezen of de discussie eronder te volgen, heeft trouwens in 4 dagen meer dan 1900 views bereikt en das vergelijkbaar met mijn minder succesvolle posts van een paar maanden terug. Dus het toevoegen van de 3 laatste posts op de frontpage (zij het helemaal onderaan) helpt toch wel. Mijn andere (imho veel interessantere) posts van afgelopen maand zijn blijven hangen rond de 1000.

En mensen die hierboven lopen te roepen dat wij bloggers het over onszelf afgeroepen hebben vanwege de slechte kwaliteit, komen hier blijkbaar niet vaak genoeg. Er zitten echt hele mooie blogs tussen en als zelfs mensen als mux al beginnen te klagen over verminderde aandacht, wil dat toch wel wat zeggen.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 12 januari 2013 20:45]


Door Tweakers user Felyrion, zaterdag 12 januari 2013 21:14

toen je nog Tweakblogs tracker standaard aan de zijkant had was dit al meer als 1200 in 24 uur tijd. Ging je naar een week kijken dan zat je al gauw richting de 2000 tot 3000 views.
Wat wel geinig is, is dat je huidige blog (deze ;) ) inmiddels de 1400 views gepasseerd is. Dat zal deels om de provocatieve titel gaan, maar dan nog, het laat zien dat mensen blijkbaar wel in staat zijn de blogs eigenhandig te vinden.

Wat me wel pas nu opvalt, is dat de blogs ook onderaan de pagina te vinden zijn. Dat blok met "uit de community" verdient niet de schoonheidsprijs voor mij. Het oogt zo random en rommelig dat ik er eigenlijk nog nooit een fatsoenlijke blik op geworpen heb :s

Door Tweakers user we_are_borg, zaterdag 12 januari 2013 21:23

sys64738 schreef op zaterdag 12 januari 2013 @ 20:45:
Het is zelfs zo erg dat je mijn briljante post van afgelopen met ongeveer dezelfde strekking compleet gemist hebt :D

Die post, die niet echt uitnodigde om paar keer te lezen of de discussie eronder te volgen, heeft trouwens in 4 dagen meer dan 1900 views bereikt en das vergelijkbaar met mijn minder succesvolle posts van een paar maanden terug. Dus het toevoegen van de 3 laatste posts op de frontpage (zij het helemaal onderaan) helpt toch wel. Mijn andere (imho veel interessantere) posts van afgelopen maand zijn blijven hangen rond de 1000.

En mensen die hierboven lopen te roepen dat wij bloggers het over onszelf afgeroepen hebben vanwege de slechte kwaliteit, komen hier blijkbaar niet vaak genoeg. Er zitten echt hele mooie blogs tussen en als zelfs mensen als mux al beginnen te klagen over verminderde aandacht, wil dat toch wel wat zeggen.
Ik lees net je post door en ja ik heb hem gemist terwijl ik toch blogs in de tracker heb staan.

Wat mensen vergeten is dat niet iedereen 100% foutloos kan schrijven, maar meeste zijn te dom om dit te begrijpen. Als ik me uiterste best zou doen dan kan ik redelijk foutloos schrijven, de zinnen zouden dan wel fouten in zitten zoals niet lopende zinnen. Me best houd in dat ik dan minimaal twee tot drie uur bezig gewwest zou zijn met bovenstaand stuk daarbij zou ik zware hoofdpijn aanvallen krijgen door de concentratie, voor een blog post nee dank je. Het hak op de tak springen wel dat is wat ik ben, niemand heeft mij namelijk geleerd op school. Zelfde als zins ontleding ik kan dat niet ik begrijp dat woorden verband met elkaar houden maar ik zie niet wat waar gelijk bij hoort. Misschien een zelf studie hoe leer ik gestructureerd schrijven, ik hoop dat er een dummy boek voor is.

Maar weer terug naar de topic de blog kan opgelost worden mits t.net het wilt. Maar nu het tweede gedeelte wat ik poste en waar ik eigenlijk nog niemand over gehoord heb tweakers.net zelf en de nieuws berichten. Hoe denken de mensen hier over is t.net niet gewoontjes geworden zonder diepgang in de berichten. De BBG bijvoorbeeld is 13 in een dozijn geworden en gaat alleen maar over wat hebben we gekozen zonder uitleg. Waar zijn de berichten over testen, exotische onderwerpen zoals ESXi, Xenserver, raid controllers enz. Het nieuws wat nu gepost wordt zie ik tegenwoordig ook al op nu.nl, webwereld.nl en andere sites. Tweakers.net heeft de kans om een tussenstop te zijn voor ver gevorderde en beginners. Alleen ze dienen wel de kansen te pakken en de visie te hebben en aan beide ontbreek het momenteel.

Door Tweakers user SacreBleu, zondag 13 januari 2013 00:39

Heb je er ook rekening mee gehouden dat Tweakers mainstream is geworden omdat het mainstream publiek is gegroeid? Dat de meuktracker en de blogs nu weg zijn, heeft ook te maken met het feit dat daar sowieso wat minder animo voor was dan andere aspecten op de website.

Logisch dat je je populairste producten in het midden van het pad neerzet, doet een supermarkt ook - en die probeert ook geld te verdienen - waarom zou een website dat niet mogen? Tweakers is en blijft een bedrijf wat geld moet verdienen, logisch dat je dat efficiënter gaat aanpakken.

Door Tweakers user we_are_borg, zondag 13 januari 2013 01:10

SacreBleu schreef op zondag 13 januari 2013 @ 00:39:
Heb je er ook rekening mee gehouden dat Tweakers mainstream is geworden omdat het mainstream publiek is gegroeid? Dat de meuktracker en de blogs nu weg zijn, heeft ook te maken met het feit dat daar sowieso wat minder animo voor was dan andere aspecten op de website.

Logisch dat je je populairste producten in het midden van het pad neerzet, doet een supermarkt ook - en die probeert ook geld te verdienen - waarom zou een website dat niet mogen? Tweakers is en blijft een bedrijf wat geld moet verdienen, logisch dat je dat efficiënter gaat aanpakken.
Dat er een grotere mainstream is maakt niet uit, houd niet in dat je geen indepth artiekelen hoeft te maken.

Als je een website vergelijkt met een supermarkt dan zou de blogs niet in een vergeet hoekje geplaats worden. Een goede layout zorgt er voor dat alles onder handbereik is, dat mist tweakers.net momenteel. Zoals ik eerder al zei tweakers.net lijkt nu meer op andere websites en berichten hebben geen meerwaarde tegen over andere sites die het zelfde nieuwsberichten plaatsen.

Door Tweakers user SacreBleu, zondag 13 januari 2013 01:45

we_are_borg schreef op zondag 13 januari 2013 @ 01:10:
[...]


Dat er een grotere mainstream is maakt niet uit, houd niet in dat je geen indepth artiekelen hoeft te maken.

Als je een website vergelijkt met een supermarkt dan zou de blogs niet in een vergeet hoekje geplaats worden. Een goede layout zorgt er voor dat alles onder handbereik is, dat mist tweakers.net momenteel. Zoals ik eerder al zei tweakers.net lijkt nu meer op andere websites en berichten hebben geen meerwaarde tegen over andere sites die het zelfde nieuwsberichten plaatsen.
Een toestroom van een nieuwe doelgroep is juist wel een goede reden om je informatie hier op aan te passen. Kennelijk zijn er mensen geïnteresseerd in wat je te bieden hebt. Als die doelgroep ineens een stuk groter wordt dan je vorige zul je daar echt wel aanpassingen in gaan maken om die nieuwe toestroom tegemoet te komen.

Dat het vervelend is - en wellicht - niet netjes ben ik het volkomen met je eens.

De meerwaarde - op dit moment - in berichten die worden geplaatst op Tweakers.net is de community die eraan hangt. Er zitten rotte appels bij, maar voornamelijk professionals die hun licht op het zaakje werpen en mij vaak nieuwe dingen weten aan te leren.

Door Tweakers user ArmadaOne, zondag 13 januari 2013 09:33

Tja je bent niet de enige persoon die zich ergert aan de nieuwe indeling en uiterlijk van tweakers.
De voorpagina komt inderdaad een stuk rommeliger over (hoeveel persoonlijke aanpassingen je er ook aan maakt) en vooral reacties op artikelen komen rommelig over omdat het nu heel lastig te zien is wie nu reageerd op wie.
Daarom heb ik mijn reacties aan moeten passen door @persoonopwieikreageer er bij te plaatsen anders is het bijna niet te volgen.

In de meeste gevallen kijk ik het een paar weken aan om te zien of het gewoon een kwestie van gewenning is, tenslotte zijn de meeste mensen hier al vrij lang lid en zijn dus gewend aan een bepaalde layout.
We zijn nu echter een aantal maanden verder en ik vind het persoonlijk nog steeds knudde.
Dit is natuurlijk puur mijn eigen mening en wellicht zijn er zat mensen die het wel een verbetering vinden.

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 13 januari 2013 09:47

Toch vreemd dat als je ineens een blijkbaar gevoeliger onderwerp aansnijd je wel terug op de statistieken komt die jij voor ogen hebt, je zal hier op 24 uur vlot over de 1500 views gaan volgens mij, en ik schrijf hier ondertussen reactie nummer 25.

Ik heb gedurende enkele weken tweakblogs links laten liggen, gewoon omdat de tracker van t.net nier meer zichtbaar was. Maar sinds het opnieuw mogelijk is om die tracker te fixeren (en tweakers er dus bijna even goed uitziet als het oude t.net) ben ik terug meer blogs aan het lezen.

Ik moet toegeven dat ik niet op de DOTA2 link geklikt heb gewoon omdat het mij geen bal interesseert, en ik denk dat daar je verwachting een beetje verkeerd zat. DOTA2 mag dan een populair spel zijn, ik denk dat de gemiddelde FP bezoeker er niet veel om geeft.

Ik ben nu zelf ook aan het nadenken over een nieuwe serie blogposts (mogelijk zelfs in het engels) waarvan ik weet dat het bijna niemand zal interesseren en dat vooral een aantrekkingskracht zal hebben naar enkele externe mensen.

Ik moet wel toegeven dat als de tracker niet was teruggekomen in zijn oude formaar ik mijn tweakblog ook de rug had toegekeerd, maar dat is dus wel goedgekomen.

Door Tweakers user Gropah, zondag 13 januari 2013 10:28

Blokker_1999 schreef op zondag 13 januari 2013 @ 09:47:
Toch vreemd dat als je ineens een blijkbaar gevoeliger onderwerp aansnijd je wel terug op de statistieken komt die jij voor ogen hebt, je zal hier op 24 uur vlot over de 1500 views gaan volgens mij, en ik schrijf hier ondertussen reactie nummer 25.
Ik denk dat de reden dat deze zoveel views heeft is dat veel mensen geintresseert zijn in dit onderwerp en ook de discussie hier willen volgen. Ik zelf heb deze blog bijvoorbeeld al een keer of 20 bezocht, puur voor de discussie en omdat de mensen die tweakblogs volgen ook geintresseert zijn in andermans mening daarover zullen ze ook sneller op dit soort titels klikken, dan op Stilte na de storm, wat feitelijk over hetzelfde gaat (en meer vanuit een persoonlijk standpunt dan uit een algemeen standpunt) , maar dan zonder goede inhoudelijke titel.

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 13 januari 2013 10:52

Maar dat toont toch net aan dat zijn punt niet geldig is. Kies een goed onderwerp en een goede bijpassende titel die de lading dekt en je krijgt je views. Met deze post heeft hij eigenlijk zijn eigen stelling onderuit gehaald.

Door Tweakers user Ahrnuld, zondag 13 januari 2013 13:38

Geklaag krijgt altijd veel views, dat is een soort regel op het internet. Maar ik vind het ook wel jammer dat je niet meer gewoon de meest recente blogposts in beeld ziet. Voor mij is deze post toch echt een stuk interessanter dan deze, maar ik ben die eerste nooit tegengekomen op de frontpage.

Door Tweakers user we_are_borg, zondag 13 januari 2013 17:25

BerendBoon schreef op zondag 13 januari 2013 @ 13:38:
Geklaag krijgt altijd veel views, dat is een soort regel op het internet. Maar ik vind het ook wel jammer dat je niet meer gewoon de meest recente blogposts in beeld ziet. Voor mij is deze post toch echt een stuk interessanter dan deze, maar ik ben die eerste nooit tegengekomen op de frontpage.
De eerste ben ik alleen in de tracker tegen gekomen maar zeg zelf je gaat bijna nooit helemaal naar beneden bij ieder bezoek. Wat jammer is dat sommige blogs betere items heeft dan de frontpage vooral de technische blogs.

Door Tweakers user Zenix, zondag 13 januari 2013 18:09

Ik merk ik ook dat ik sinds de nieuwe layout minder naar de tweakblogs kijk. Verder klopt het dat Tweakers meer mainstream is geworden sinds het is overgenomen. Dat begrijp ik helemaal, maar voor technische mensen is het minder leuk. Gelukkig zie ik wel dat de technische tweakers die hier al jaren zitten, nog wel op het forum aanwezig zijn.

Ik vond trouwens nog een leuke pagina met veel spellingfouten.
http://gathering.tweakers...55/messages?data[page]=16
Toch niet best voor iemand die toen 19 jaar was ;)

[Reactie gewijzigd op zondag 13 januari 2013 18:13]


Door Tweakers user Fransfb, maandag 14 januari 2013 17:10

Justin013 schreef op zaterdag 12 januari 2013 @ 16:04:
En ik mis de Meuktracker ook enorm!
Je bent niet de enige, ik vond de Meuktracker altijd zeer nuttig. Ook de tracker vond ik vroeger fijner, ik ben namelijk niet altijd ingelogd en dan is deze niet zichtbaar.

Door Tweakers user Floks, dinsdag 15 januari 2013 16:22

Ik ben al jaren actief op tweakers, post weinig, maar lees redelijk veel.
Juist tweakblog vind ik enorm interesant.

Verder ben ik sinds deze maand weer werkzaam in de ict.
Kortom ik moet toch weer veel dingen opzoeken, hiervoor gebruik ik vaak tweakers, iig het forum. Maar wat ik vooral mis aan tweakers is dat er bijna geen diepgaande artikelen zijn.

Het zou een enorme boost voor tweakers zijn, als er eens een artikel over de werking van, produckt X of protocol Y zou zijn.

Maar gelukkig hebben we het forum en google

Door Tweakers user deuzige, dinsdag 15 januari 2013 23:41

Ik kom nou zo'n jaartje of 6, 7 op tweakers.net en ik moet toegeven dat sinds de laatste verandering de tweakers ervaring minder is geworden dan daarvoor. Ik ben voor mijn gevoel het overzicht dat ik in de vorige incarnatie van de site wél vond te hebben. Je had in 1x page down de overgrote meerderheid van de diverse onderdelen van Tweakers.net wel gezien en of geopend.

De nieuwe look is, begrijpelijk, enorm beter voor de naar verwachting binnenkort snel groeiende groep die Tweakers.net en hun sociale media bijna uitsluitend nog op tablet of smartphone gebruiken. Alleen is men net als Microsft met Windows 8 en Metro voorbij gegaan aan de basis waarop hun success is gefundeerd: De desktop gebruiker. Deze heeft door de groote van de schermen die ze gebruiker en hoe de voor kleine schermen geoptimaliseerde interface, het idee richting kleuterOS te gaan ipv meer volwassen.

De desktop gebruiker is een heel andere dan die Tablet gebruiker en hebben ook andere behoeften. De desktopper wil meer zoveel mogelijk informatie en opties op één scherm samen zien komen en de Tablet/smartphone gebruiker zal het belangrijker vinden dat de iconen eenvoudig aan te klikken zijn en dat de links en buttons op de kleine schermen niet bedolven worden onder de headers en de bodies van de posts/artikelen. De pogingen om die verschillende en tegenstrijdige behoeften toch met 1 en dezelfde versie van windows te bedienen zijn voor wat betreft die desktopper niet goed uitgepakt.

o.O
srry mijn zoontje geeft over, ik ga later wel verder met deze post...

Door Tweakers user LOTG, woensdag 16 januari 2013 09:48

Ik ben het eens met de stelling dat de berichten op tweakers qua inhoud nogal op een mainstream publiek gericht zijn. Van de ene kant is dat niet erg, want meer mensen komen nu op Tweakers en begrijpen waar het over gaat, van de andere kant is het jammer omdat er wat diepgang weg is.

Maar Tweakers heeft een levende community en blogs zoals hier kunnen wat achtergrond bieden op bepaalde plekken en het forum is ook prima voorzien.

Dan heb je nog de comments waar vaak zat dingen worden uitgelegd door behulpzame mede Tweakers die weten waar het over gaat.

En in deze tijd mogen we toch ook wel verwachten dat de geinteresseerde Tweaker zich zelf meer informatie kan verschaffen over het onderwerp.

Ik ben het ook eens dat de nieuwe layout niet bepaald duidelijk is. Vaak zat loop je te zoeken naar iets wat je gezien hebt, en je kunt het niet meer terug vinden omdat het ergens onder verstopt is (klikken op nieuwsarchief geeft niet alles wat bijvoorbeeld gisteren op de frontpage stond). Ik mis ook de link naar geachte redactie bij een nieuwsbericht (al was het aantal tweakers dat er op gewezen werd dat die link bestond ook niet op een hand te tellen iedere dag). Nu moet je iedere keer via het forum.

Een ander heikel punt, wat niets met de nieuwe layout te maken heeft, ik mis regelmatig bronvermeldingen. Ik zou graag ergens rechts een bronvermelding zien. Nu staat er meestal in de tekst ergens een link, maar een plekje met bron : hierzo zou niet mis staan.

Ik hoop dat een aantal punten dit jaar worden aangepakt waardoor Tweakers op zijn minst wat duidelijker word in zijn navigatie.

Door Tweakers user Buggle, woensdag 16 januari 2013 09:50

Ik wil toch nog even de moeite nemen om te reageren op de discussie tussen jou en sypie over taalgebruik. Ik heb niet het idee dat hij het gemeen bedoelt, of om je te kwetsen, ook al meldt hij het nogal bot. Het is gewoon wel zo dat storende taalfouten in een tekst afleiden van de inhoud, en daarmee doe je ook jezelf geen plezier. En ik denk dat dat een deel van het probleem is. Maar wel een klein deel natuurlijk, dat wel.
Ik begrijp dat het een moeilijk punt is voor je, en je lichamelijk hier niet goed toe in staat bent. Misschien kun je iemand in je directe omgeving zoeken die er minder moeite mee heeft, en die er even snel overheen laten kijken; zo lang zijn de meeste blogs toch niet, en of ze nu binnen een of drie dagen online verschijnen maakt in de meeste gevallen denk ik niet zoveel uit. Taalgebruik is wel een ingrediënt van kwaliteit, en dat maakt het makkelijker voor de tweakers redactie om in de toekomst meer met de blogs te gaan doen.

Een en ander neemt natuurlijk niet weg dat ik niet goed begrijp waarom Tweakers niet bijvoorbeeld een wekelijkse selectie van de beste tweakblogs o.i.d. maakt, en die prominent op de voorpagina plant. Als de kwaliteit van die blogs hoog is lijkt me dat een unique selling point. Maar voor mij persoonlijk is de huidige situatie al beter dan die voorheen was, omdat ik die vervelende tracker met z'n kleine lettertjes toch altijd al negeerde. Sterker nog, ik ben er pas in 2010 achter gekomen (en ik ben al vanaf 2001 op Tweakers actief) dat er überhaupt zoiets als Tweakblogs bestaan. Ik kan nu onderaan de frontpage makkelijk en op een aantrekkelijke manier zien of er nog nieuwe en interessante content is om te lezen. Ik zou het persoonlijk wel fijn vinden als ze dat in categoriën doen, want nu heb je reviews, blogs en forum posts kriskras door elkaar staan. Dat is jammer. Het mag prominenter op de website komen, en niet zo liefdeloos neergeplempt zoals het nu is.

[Reactie gewijzigd op woensdag 16 januari 2013 09:50]


Door Tweakers user STING, woensdag 16 januari 2013 11:24

Moet inderdaad als reguliere bezoeker bekennen dat ik de TweakBlogs sinds de nieuwe lay-out 'vergeten' was.

Door Tweakers user madmaxnl, woensdag 16 januari 2013 14:08

Naarmate Tweakers commerciëler en diverser is geworden is de kwaliteit ervan steeds meer afgenomen. Ze bieden nu meer dan vroeger, maar het is niet meer wat het is geweest. Ik heb liever weinig dat goed is dan veel dat het allemaal net niet is.

Achja, zelfs Tweakers is niet immuun voor kapitalisme getuigen ook dat 30% van de Tweakers op de VVD stemt. Dus 30% moet sowieso niet klagen tenzij je op de VVD stemt en toch niet in kapitalisme geloofd, wat zoiets is als naar de kerk gaan maar niet in God geloven.

[Reactie gewijzigd op woensdag 16 januari 2013 14:10]


Door Tweakers user StephanVierkant, woensdag 16 januari 2013 15:26

Tweakers behoort volgens mij tot de betere communities, zo niet de beste. Als je vindt dat de kwaliteit hard achteruit gaat, is er genoeg kans om dat te verbeteren. Mijn ervaring is dat op het forum goed wordt geluisterd naar kritiek en nog beter naar concrete verbetervoorstellen.

Behalve dat ik het niet met je eens ben, vind ik je stukje vermoeiend lezen omdat er erg weinig aandacht is besteed aan de taal. Een foutje moet kunnen, maar al je bijdragen getuigen van weinig inzet. Een helder geschreven en goed onderbouwd zou je punt kunnen onderschrijven, maar je bewijst nu eerder het tegendeel. Je zou ook de reacties kunnen gebruiken om je blog te verbeteren (schrijfstijl, spelfouten, onderbouwing, etc.). Ontvang feedback en leer ervan: precies wat je eigenlijk ook van Tweakers verwacht. Practice what you preach.
madmaxnl schreef op woensdag 16 januari 2013 @ 14:08:
Naarmate Tweakers commerciëler en diverser is geworden is de kwaliteit ervan steeds meer afgenomen. Ze bieden nu meer dan vroeger, maar het is niet meer wat het is geweest. Ik heb liever weinig dat goed is dan veel dat het allemaal net niet is.

Achja, zelfs Tweakers is niet immuun voor kapitalisme getuigen ook dat 30% van de Tweakers op de VVD stemt. Dus 30% moet sowieso niet klagen tenzij je op de VVD stemt en toch niet in kapitalisme geloofd, wat zoiets is als naar de kerk gaan maar niet in God geloven.
Kun je dat onderbouwen? En wat bedoel je met kwaliteit? Is dat diepgang, nauwkeurigheid, of iets anders? Zonder die onderbouwing blijft zo'n opmerking bij 'vroeg was alles beter'.

'Immuun' klinkt alsof kapitalisme een ziekte is, maar dat is volgens mij momenteel een basisprincipe in onze samenleving; of je dit nu wilt of niet. Ik denk niet dat Tweakblogs de plek is om een ander systeem te bepleiten, maar dat je er maar het beste van moet maken. Kom dus met concrete klachten (of liever voorstellen) over Tweakers, in plaats van met een halve Godwin partijpolitiek erbij te halen.

Door Tweakers user tzaman, woensdag 16 januari 2013 18:11

Sgreehder schreef op zaterdag 12 januari 2013 @ 15:56:
Het generaliseren vanuit een passage, bovendien dubieus, maakt niet alles oppervlakkig. Blogs als deze echter, mwah, dan snap ik wel ongeveer waarom de redactie het niet nodig vind Tweakblogs zodanig naar voren te schuiven.
precies

Door Tweakers user bootchee, donderdag 17 januari 2013 16:27

10 punten voor deze blog. tweakers zit helaas niet meer in mijn sites die ik elke dag moet hebben bezocht. Jammer. De eerste reactie hierboven getuigt ook van dezelfde gedachtengang dat tweakers lijkt te hebben overgenomen, dat het is zoals het is, en dat het goed is, want wij van WC-eend....

Door Tweakers user Postius, donderdag 17 januari 2013 19:12

Goed...Nee aardig blog, maar zou je de volgende keer alsjeblieft je interpunctie wat willen aanpassen? (dan is die goed) Of even na lezen. Er zitten en paar erg lastig leesbare zinnen tussen. Een paar puntjes zouden wonderen doen. Heel erg veel wonderen want het leest heel erg lastig. Voor de rest toch grappig om te lezen dat het blijkbaar echt zoveel invloed heeft waar je op die frontpage staat. En tweakers is steeds minder community driven en dit zal alleen maar verder afnemen in de loop der tijd net zoals de afgelopen jaren is gebeurd. Totdat we uiteindelijk het merk tweakers.net overhouden.

[Reactie gewijzigd op donderdag 17 januari 2013 19:13]


Door Tweakers user liberque, zaterdag 19 januari 2013 14:19

Persoonlijk snap ik de problematiek over 'het-niet-meer-standaard-prominent-aanwezig-staan-van-de-blogs-op-de-fp" wel, maar het mag wel een beetje genuanceerd worden. Er is immers een speciale portal voor de blogs met name http://www.tweakblogs.net, waar je als doorgewinterde tweakblogger ook terecht kan voor een overview. Daarnaast kunnen deze blogs over van alles gaan, ook niet-tweakers gerelateerde meuk, die overigens best vermakelijk kunnen zijn. Dat de geweldige hersenspinsels van bijvoorbeeld Coltrui niet meer prominent op de FP staan is wellicht jammer: het past echter wel in het plaatje van een techsite die zich focussed op zijn core. Verdient zo'n blog echter door de 'actieve' blog community toch een vermelding dan komt deze vanzelf bij "uit de community" te staan en op deze manier kan iedereen zich happy voelen.

Waar ik echter meer mee zit zijn de userreviews. Dit zou een core onderdeel van Tweakers.net moeten zijn en blijven, en dat deze naar de achtergrond verschoven zijn is toch behoorlijk jammer te noemen. Zo heb ik bijvoorbeeld zowel een review geschreven voor de Samsung S3 (b7 - before v7) en de Galaxy Note II (a7 - after 7) en de verschillen in 'clicks' zijn behoorlijk opmerkelijk te noemen. (respectievelijk 40k+ en 11k+). Schreef ik 'b7' een update dan werd de review weer op de FP gegooid, maar nu 'a7' gebeurt dat niet meer wat er voor zorgt dat het updaten van reviews i.m.o. een beetje zinloos blijkt. Nee, het is niet alleen de S3 en de Note II reviews waar het verschil duidelijk te zien is: 'b7' spraken we in mijn geval over minimaal 20k tot zelfs 296k views voor een review.. 'a7' zie ik deze getallen helaas niet meer terug..

De userreviews worden dan wel gekoppeld aan een product als je het zoekt op pricewatch en zelfs als Tweakers.net zelf een review heeft geplaatst. Toch is het verloren gaan van de 'actieve' spot die default aan staat op de FP een duidelijk gemis en in vergelijking met de blogs hebben de reviews niet hun eigen frontpage. Wellicht dat de heren bij Tweakers.net zich daar nog eens over kunnen beraden.. want juist een site die staat voor zo'n grote community en meteen ook techsite zou userreviews heel hoog op de prioriteiten lijst moeten hebben staan,

Door Tweakers user joeriz9, zondag 20 januari 2013 19:22

Mijn voornaamste probleem met tweakers is het gedrag van de gebruikers naar elkaar, en de nutteloze reviews en nieuws berichten..

Bij de revieuws van games, die hartstikke goed zijn maar grafisch iets minder lees ik gelijk:

"Maar het is jammer dat deze game zich grafisch niet kan toppen"

En dan nog niet te spreken over de reacties hierop :
"Gadverdamme wat een lelijke graphics, als ik dit wil ga ik wel terug naar 2006"

Sinds wanneer is het Graphics > Gameplay inplaats van Gameplay>Graphics

Door Tweakers user bazkie_botsauto, woensdag 23 januari 2013 11:21

helemaal mee eens, vroeger was dit een echte tweaksite voor geeks, tegenwoordig is het meer een telefoniesite voor de eindgebruiker. het is ook steeds beperkter geworden; vroeger werd een grappige reactie nog gewaardeerd (zowel door de gebruikers als door de ratings; er was toen nog +1 grappig), tegenwoordig krijg je dreigmails over dat je braaf moet doen. het is jammer, maar voor mij heeft tweakers afgedaan. ik check nog dagelijks omdat er nu en dan wat leuks tussen het nieuws staat, maar over het algemeen word ik behoorlijk teleurgesteld. en dan die nieuwe interface er bij.. brrr..

Door Tweakers user chaozz, woensdag 23 januari 2013 14:01

tweakers is voor mij ook een dertien in een dozijn website geworden. kwam ik er voorheen dagelijks meerdere malen om te checken, nu check ik het hooguit 1 a 2x per week. misschien is dat voornamelijk omdat ook de inhoud van tweakers erg algemeen geworden is.

prima blog, waar ik me helemaal in kan vinden.

Reageren is niet meer mogelijk