TV Series

Door we_are_borg op zondag 3 april 2011 23:15 - Reacties (34)
Categorie: Films/Series, Views: 5.721

Het is weer het tijd van het jaar dat er weer nieuwe series uitkomen, ik ben dus begonnen met rondkijken en lezen of zo serie wel in mijn smaak val. Eerst maar een paar oude die ik volg en daarna de nieuwe series die ik wil volgen of misschien wil gaan volgen. Ik noem de serie en wat ik er van vind meer niet ik ga geen hele lange verhalen schrijven er is meer dan genoeg te vinden op tv.com over de series die ik noem.

Santuary:
Een serie die ik al vanaf het begin volg leuk van opzet en ook een goede verhaal lijn. Sancuary is reeds begonnen met nieuwe afleveringen.

Doctor Who:
Voor mij een oude bekende ik heb denk ik 98% van de series gezien en de huidige serie is gewoon zoveel beter dan de oude. Nieuwe afleveringen beginnen 24 april.

Sarah Jane Smith:
Spin-off van de bovenstaande serie, het is op kinderen gericht maar ik ben een zeer grote fan van Sci-Fi. Twee afleveringen maken één verhaal het is dus wel wachten tot de volgende week of kijk het eens in de twee weken.

Lie to Me:
Zeer leuke serie die over liegen gaat, het is een aanrader als je van een hoofdrol speler arrogantie verwacht.

House:
Eigenlijk één van de weinige ziekenhuis series die mij boeit, het is overdreven maar wel leuk om te kijken wat House nu weer gaat doen.

NCIS:
Een aanrader van een eerdere Blog item die ik gemaakt heb over series deze volg ik nog steeds en het wordt steeds beter. Het verhaal heeft ook onderliggende verhaal lijnen er wordt naar iets groots gewerkt.

Fringe:
Een zeer leuke serie die over paranormaal tot aan dimensies gaat, het geen wat deze serie gewoon leuk maak is het onverwachte en de twisten die voorkomen.

StarGate Universe:
Het vervolg van SG-1 en Atlantis, helaas zijn de kijk cijfers schijnbaar niet van wat ze verwachte aangezien het einde in zicht is. De verhaal zelf is leuk en je weet af en toe niet meer wie je moet vertrouwen.

Er zijn meer series die ik volg maar die komen volgende keer aanbod.

Hier onder noem ik de series op die ik wil gaan volgen om te kijken of het in de smaak valt.

Camelot
The Borgais: Eigenlijk een buiten beentje het is drama en ik ben er niet erg gek op maar hij wordt wel als een zeer goede serie gezien.
Game of Thrones: Ook een buiten beentje maar het heeft wel fantasy invloeden ik ben erg benieuwd of dit een goede serie gaat worden.


Als jullie nog tips hebben over het volgen van series laat het me weten in een reactie.

Volgende: Nieuwe server voor virtualisatie 05-'11 Nieuwe server voor virtualisatie
Volgende: Kleinste tot Grootste Sterren 02-'11 Kleinste tot Grootste Sterren

Reacties


Door Tweakers user Nielson, zondag 3 april 2011 23:24

Vind zelf The Mentalist en Castle ook wel leuk om te volgen, zijn altijd op donderdagavond op sbs6 na elkaar te zien.

Door Tweakers user we_are_borg, zondag 3 april 2011 23:26

Ik heb de twee geprobeerd maar ik vond er niet echt veel aan, me broers vonden die twee series ook niet leuk.

Door Tweakers user Tsurany, zondag 3 april 2011 23:37

Momenteel Camelot aan het downloaden (gotta love Sick Beard) en ben erg benieuwd, jammer dat ik er nog niet eerder van gehoord heb.

Door Tweakers user we_are_borg, zondag 3 april 2011 23:39

Camelot heb ik hoge verwachtingen van het ziet er goed uit en er zijn geloof ik al twee afleveringen.

Door Tweakers user Xessive, zondag 3 april 2011 23:40

Het enige wat ik volg op TV is Top Gear.. Soms wil ik nog wel eens naar NCIS kijken maar dat komt niet vaak voor. De rest boeit me allemaal niet zo.

Door Tweakers user Tsurany, zondag 3 april 2011 23:48

Jup zijn inderdaad al twee afleveringen van, ga zo beginnen met de eerste, zal over ~uurtje wel posten hoe het was.

Door Tweakers user Precision, zondag 3 april 2011 23:59

californication
criminal minds
justified
breaking bad
dexter
big bang theory
numb3rs
leverage
how i met your mother
boardwalk empire

ps. een goedkope manier om aan nieuwe series te raken :9
btw als ik je een tip mag geven, 4chan helpt echt als je op zoek bent naar dit soort dingen. Ik gebruik het om nieuwe muziek/films/series te vinden. Ik maak altijd een uncle sam met "I want you to give me your best..." werkt heel goed.
Edit: Ik haal altijd tussen de 50-100 reacties waarvan 20-30% echt nuttig is, materiaal die ik anders nooit ging gevonden hebben.

[Reactie gewijzigd op maandag 4 april 2011 00:04]


Door Tweakers user Marce, maandag 4 april 2011 00:08

Ik volg momenteel:

NCIS
NCIS:LA
Vampire diaries
(jaja) Glee

Ben net begonnen aan Hawaii Five O en Dexter
Denk dat ik beide ga volgen.

Heb numb3rs gekeken tot seizoen 4 geloof ik, toen tijdje gestopt, nog niet opgepakt.

In de zomervakantie kijk ik andere series die dan worden gedraaid, dit zijn eigenlijk vrij onbekende.
Rookie Blue
Sea Patrol
True Blood
Hard Times of RJ Berger

Eigenlijk alles haal ik een dag of wat na dat het op tv komt in de vs van het web. Kijken wanneer ik zin heb :P

Ik kijk btw alles van het begin. Als ik ooit house ofzo nog ga kijken ga ik ook weer vanaf het begin beginnen. Ookal heb ik heel wat afleveringen op tv gezien.

EDIT: Omdat het nog niet laat genoeg is en ik het nog niet druk genoeg heb ook, ga ik ook nog even een aflevering Camelot kijken, lijkt me ook wel wat :)

[Reactie gewijzigd op maandag 4 april 2011 00:19]


Door Tweakers user Tsurany, maandag 4 april 2011 00:29

Begint goed dat Camelot, mooi set borsten in beeld.

Door Tweakers user Tsurany, maandag 4 april 2011 01:10

Camelot begint goed, veelbelovend! Nu kunnen de kinderen Merlin kijken en de volwassenen Camelot. En ik? Ik kijk beide :D

Door Tweakers user Rafe, maandag 4 april 2011 01:53

Op mijn HTPC (<3 Sick Beard en XBMC) staat momenteel:
Boardwalk Empire: corrupte politicus moet zijn zaakjes draaiend zien te houden tijdens de drooglegging in de jaren 20. Eerste twee eps van gezien, ben er nog niet helemaal over uit of het me ligt. Is iig mooi gemaakt.

Breaking Bad: scheikundeleraar krijgt te horen dat hij kanker heeft en gaat met een (criminele) oudleerling crystal meth maken om zijn behandelingen te betalen en een erfenis op te bouwen. Aardige serie, maar het tempo tussen het serieuze gedeelte (familie en strijd tegen kanker) en het leuke gedeelte (meth koken, verkopen en het dubbelleven managen) ligt mijlenver uit elkaar, waardoor het soms niet altijd lekker wegkijkt.

Californication: altijd lachen met de sexverslaafde schrijver Hank Moody en de capriolen die hij uithaalt.

Castle (2009): detectiveschrijver moet helpen met het oplossen van een moord en vindt inspiratie voor zijn nieuwe hoofdpersoon in de aantrekkelijke detective die op de bewuste zaak zit. Hij regelt wat met de burgermeester en mag met haar samen blijven werken voor 'onderzoek'. Leuke verhalen en geniale interactie tussen Rick Castle en Kate Beckett.

Chuck: nerd wordt superspion tegen wil en dank dankzij de CIA-database die in zijn hoofd terecht komt. Eerste drie seizoenen zijn erg leuk, laatste seizoen vind ik minder omdat het een beetje een sleur begint te worden.

Fringe: eens met we_are_borg, leuk om te volgen. Beetje X-files achtig.

How I Met Your Mother: episodes in snackformaat, daarom niet minder leuk. Suit up!

Nikita: remake van La Femme Nikita, goede actieserie over de titulaire dame die een rogue black ops agency van de Amerikaanse overheid probeert omver te werpen.

South Park: kennen jullie vast wel.

Spartacus: Blood and Sand: geweld, intrige en sex in de hoogtijdagen van het Romeinse rijk. Geweldige serie met veel twists & turns. Spin-off Gods of the Arena is van hetzelfde kaliber.

Stargate Universe: aardige serie, maar ik denk dat Stargate ondertussen zijn beste tijd heeft gehad.

Top Gear: voor iedereen bekend gok ik.
V (2009): De Visitors komen naar Aarde en beloven hun technologie te delen met de mensheid. Hun bedoelingen blijken echter niet zo edelmoedig te zijn als ze doen lijken... leuke sci-fi. Heb de oorspronkelijke serie niet gezien maar ik vermaak me goed met deze remake.

The Walking Dead: politieagent ontwaakt uit coma en komt er achter dat er een zombievirus is uitgebroken, hij gaat op zoek naar zijn vrouw & kind. Eerste seizoen van zes afleveringen maakte een goede indruk, ben benieuwd naar seizoen 2.

Een hoop mensen in mijn directe omgeving zijn enthousiast over Dexter... na de eerste drie afleveringen kon ik dat interne monoloog van die vent niet meer aanhoren, dus exit. Verder hoor ik positieve geluiden over Hawaii Five-0, dus die ga ik binnenkort maar eens volgen.

Gouwe ouwe (zo snel uit mijn hoofd): Heroes (eerste seizoen, daarna wordt het snel minder) en natuurlijk Firefly (in te vroege dood gestorven).

Door Tweakers user sfranken, maandag 4 april 2011 06:18

SGU is goed, SG-A en SG ook. :D

Door Tweakers user Theodoor-nl, maandag 4 april 2011 07:34

• Breaking In
• Burn Notice
• Chaos (2011)
• Chase (2010)
• Chuck
• Covert Affairs
• Flashpoint
• Human Target (2010)
• Lost
• Nikita
• Numb3rs
• Outsourced
• Psych
• Rescue Special Ops
• Rush
• Top Gear
• Top Gear (US)
• Undercovers

Profiel op http://www.bierdopje.com/


Breaking In en Chaos zijn nieuw, dus ik weet nog niet of die wat gaan worden.
Aanraders zijn Numb3rs, Nikita, Chuck, Chase, Covert Affairs, Undercovers, Human Target en Outsourced.

[Reactie gewijzigd op maandag 4 april 2011 07:34]


Door Tweakers user tszcheetah, maandag 4 april 2011 08:20

Als je Doctor Who en Sarah Jane Adventures kijkt: probeer ook Torchwood eens. Daar komt dit jaar ook weer een nieuw, 10-delig seizoen van op TV (begint in juli/augustus geloof ik). Het Torchwood team, met aan de leiding Captain Jack Harkness, staat boven de overheid en houdt een (space/time) 'rift' in Cardiff, Wales in de gaten. Door de rift komt nogal eens wat vreemd gespuis richting de stad.

Met name het vorige (derde) seizoen (5 afl, 1 verhaal, uit 2009) vond ik zelf erg goed. In het nieuwe seizoen ("Miracle Day") gaan ze meer richting de VS.

Door Tweakers user Lordsauron, maandag 4 april 2011 08:33

 • 24
 • Andromeda
 • Battlestar Galactica (2003)
 • Being Human (US)
 • Bionic Woman
 • Bones
 • Caprica
 • Castle (2009)
 • Chuck
 • Criminal Minds
 • Dexter
 • Eureka
 • Family Guy
 • Farscape
 • Firefly
 • FlashForward
 • Fringe
 • Futurama
 • Ghost Whisperer
 • Haven
 • Heroes
 • House
 • How I Met Your Mother
 • Human Target (2010)
 • Jericho (2006)
 • Knight Rider (2008)
 • Legend of the Seeker
 • Leverage
 • Lie to Me
 • Life
 • Lost
 • Merlin (2008)
 • NCIS
 • New Amsterdam
 • Numb3rs
 • Sanctuary
 • Scrubs
 • Sherlock
 • Smallville
 • South Park
 • Stargate Atlantis
 • Stargate Universe
 • Supernatural
 • Terminator: The Sarah Connor Chronicles
 • The Big Bang Theory
 • The Event
 • The Mentalist
 • The Pacific
 • The Simpsons
 • The Vampire Diaries
 • Threat Matrix
 • Top Gear
 • True Blood
 • Two and a Half Men
 • V (2009)
Profiel op bierdopje
Hier de series die ik kijk / heb gekeken.

Door Tweakers user thefal, maandag 4 april 2011 09:42

2 vraagjes over Doctor Who: Je zegt dat je 98% hebt gezien, bdoel je van alle series (vanaf 1963) want dat lijkt me best knap. Of bedoel je de nieuwe vanaf 2005? En op welke zender is die tegenwoordig te zien?

Door Tweakers user sebastius, maandag 4 april 2011 10:00

Doctor Who is in herhaling op SyFy en binnenkort komt ie weer gewoon op BBC met de nieuwe delen :)

Door Tweakers user lagalas, maandag 4 april 2011 10:43

ik vind de nieuwe Doctor Who niet echt goed. Samen met Stargate Universe heeft het iets verloren toen ze nieuwe karakters introduceerde.

Stargate Atlantis was de eerste 3 seizoenen goed om dat het meer een aparte serie was en niet met die oude te maken had, maar in Stargate Universe hebben ze veel te vaak een connectie met de aarde.

Door Tweakers user BonzO, maandag 4 april 2011 10:46

HBO pwn:
Generation Kill
Band of Brothers
The Pacific (minder goed dan BoB maar toch nog goed)
The Wire
John Adams

Mocht je anime leuk vinden:
Death Note
Naruto Shippuden (fillers overslaan)
Bleach (fillers overslaan)
Full Metal Alchemist: Brotherhood
Code Geass
Fairy Tail

Verder nog wat series die je kunt kijken als je de lijsten van eerdere reacties hebt doorgewerkt:
(High school'ish, alle 3 hebben ze me positief verrast):
Veronica Mars
Joan of Arcadia
One Tree Hill (tot het seizoen dat een aantal hoofdrolspelers de serie verlaten)

Door Tweakers user Patriot, maandag 4 april 2011 15:47

thefal schreef op maandag 04 april 2011 @ 09:42:
2 vraagjes over Doctor Who: Je zegt dat je 98% hebt gezien, bdoel je van alle series (vanaf 1963) want dat lijkt me best knap. Of bedoel je de nieuwe vanaf 2005? En op welke zender is die tegenwoordig te zien?
Dat is best wel te doen hoor, alles kijken. Ik heb in totaal (van verschillende series) ook ruim 4000 afleveringen gezien. En dan tel ik alleen dingen die ik echt volg. Gewoon even iets zien op TV tel ik niet mee, en ook dingen die ik in mijn kinderjaren heb gezien niet.

Door Tweakers user we_are_borg, maandag 4 april 2011 17:36

tszcheetah schreef op maandag 04 april 2011 @ 08:20:
Als je Doctor Who en Sarah Jane Adventures kijkt: probeer ook Torchwood eens. Daar komt dit jaar ook weer een nieuw, 10-delig seizoen van op TV (begint in juli/augustus geloof ik). Het Torchwood team, met aan de leiding Captain Jack Harkness, staat boven de overheid en houdt een (space/time) 'rift' in Cardiff, Wales in de gaten. Door de rift komt nogal eens wat vreemd gespuis richting de stad.

Met name het vorige (derde) seizoen (5 afl, 1 verhaal, uit 2009) vond ik zelf erg goed. In het nieuwe seizoen ("Miracle Day") gaan ze meer richting de VS.
Ik dacht dat Torchwood afgelopen was daarom noemde ik hem niet, ik vond de vijf laatste afleveringen geweldig.

BonzO ik kijk anime Bleach en Naruto volg ik en Bleach is momenteel alleen maar filler aan het worden. Death Note was gewoon werelds zeer leuk gedaan en ook erg leuk. FMA en CG vind ik niet zoveel aan.

thefal ik ben 37 jaar ik was 5 of 6 toen ik begon naar Doctor Who te kijken maar ook naar Star Trek en Battlestar Galactica

Voor de rest ik ga eens verder kijken naar series die hier opgenoemd zijn.

Door Tweakers user Mar2zz, maandag 4 april 2011 18:18

Master, game of thrones! Sickbeard snort al ;) dacht dat game of thrones pas 2012 zou verschijnen. boek game of thrones is uber, ben benieuwd of al het geniep e.d. lekker uit de verf komt.

Ai moet toch nog ff wachten. ik kijk alleen complete seizoenen van series achter elkaar, volg niets op de voet (behalve light snacks zoals big bang theory en weeds enzo)

[Reactie gewijzigd op maandag 4 april 2011 18:28]


Door Tweakers user we_are_borg, maandag 4 april 2011 18:19

Mijn smaak staat tussen de ()

24 (Niet Leuk)
Andromeda (Gevolgd)
Battlestar Galactica (2003) (Gevolgd maar een raar eind, een beetje afgerafeld)
Being Human (US) (Leuk)
Bionic Woman (Nog niet naar gekeken)
Bones (Niet Leuk)
Caprica (Niet Leuk, kom wel een nieuwe over Battlestar Galactica)
Castle (2009) (Niet Leuk)
Chuck (Niet Leuk)
Criminal Minds (Niet Leuk)
Dexter (Wil een keer een paar afleveringen kijken)
Eureka (Zeer Leuk)
Family Guy (Niet Leuk)
Farscape (Leuk)
Firefly (Leuk)
FlashForward (Leuk jammer dat het afgelopen is)
Fringe (Zeer Leuk)
Futurama (Soms Leuk)
Ghost Whisperer (Soms Leuk)
Haven (Wil een keer een paar afleveringen kijken)
Heroes (Leuk alleen seizoen 3 en 4 vind ik tegen vallen)
House (Zeer Leuk)
How I Met Your Mother (Niet Leuk)
Human Target (2010) (Zeg me even niets, zal een keer een aflevering kijken)
Jericho (2006) (Niet Leuk)
Knight Rider (2008) (Leuk, jammer dat het is afgelopen)
Legend of the Seeker (Leuk alleen niet meer echt gevolgd moet het weer een keer oppakken)
Leverage (Zeg me niets)
Lie to Me (Leuk)
Life (Zeg me niets)
Lost (Niet Leuk)
Merlin (2008) (Leuk)
NCIS (Zeer Leuk)
New Amsterdam (Kan ik niet)
Numb3rs (Alle 7 seizoenen gezien)
Sanctuary (Zeer Leuk)
Scrubs (Niet Leuk)
Sherlock (Leuk, gaat als het goed is verder)
Smallville (Niet Leuk)
South Park (Niets aan)
Stargate Atlantis (Leuk)
Stargate Universe (Leuk)
Supernatural (Niet Leuk)
Terminator: The Sarah Connor Chronicles (Leuk, vreemd einde)
The Big Bang Theory (Niet Leuk)
The Event (Vreemde Serie en ik hoe niet echt van terug sprongen zoals in FlashFoward)
The Mentalist (Niet Leuk)
The Pacific (Mooi)
The Simpsons (Sommige zijn zeer leuk)
The Vampire Diaries (Nog niet bekeken)
Threat Matrix (Kan ik niet)
Top Gear (Niets aan)
True Blood (Niet zo leuk)
Two and a Half Men (Niet Leuk)
V (2009) (Leuk)

[Reactie gewijzigd op maandag 4 april 2011 18:20]


Door Tweakers user Cosca, maandag 4 april 2011 21:24

Heerlijke serie, Hustle :Y)

Door Tweakers user Thy King, maandag 4 april 2011 22:22

@we are borg: Gezien je smaak in series, een gezien die heel erg met mij overeen komt, kan ik je Life iig erg aanraden.
Life: life is een politie serie die gaat over een detective die onterecht veroordeeld is voor een dubbele moord, en na 10 jaar in de gevangenis gezeten te hebben, weer terug komt bij de politie. Hij gebruikt zijn apparte ervaringen en stijl om zaken op te lossen.
Er zit door de afleveringen nog een groter plot in.

Haven: Ook een goede aanrader. Als ik het goed interpreteer ben je er al bekend mee. Zie de trailer onder de link.

Nog een paar andere goede tips:
White collar: Gaat over Neil Caffrey (als ik het goed schrijf); een witte boorde crimineel die de FBI gaat helpen. Ook hier een groter plot door de afleveringen heen. Helaas een slechte trailer onder die link.

Rizzoli and Isles: Een politie serie (again??), dit keer met 2 vrouwen, een hoog begaafd, en 1 een 'rauwe' detective. Grappige (vrouwen-)humor, redelijke afleveringen. Alleen seizoen 1 tot nu toe.

Wellicht: The Collector: Een monnik die verleid werd door de duivel, moet nu voor diezelfde duivel zielen ophalen die een deal gemaakt hebben met de duivel waarvan de tijd nu verlopen is. Als idee heeft hij geopperd om 'redding' voor die zielen proberen te krijgen in de 2 dagen dat hen nog resteerd. Is ondertussen al afgelopen, wel goed.

Traveler: soort complot theorie gebeuren. 2 universiteit jongeren rennen van alles en iedereen nu ze gelinkt zijn aan een aanslag die ze niet hebben gepleegd. Helaas alleen seizoen 1, en het is gestopt. Was wel erg goed.

Strike Back: Mini actie serie. Volgens mij een britse serie. Ik vond het erg vermakelijk.

Threshold: Helaas maar 1 seizoen, maar supergoed. Threshold gaat over een onderzoeksteam die een 4 (of meer) dimensionaal gebeurtenis onderzoekt, wat waarschijnlijk buitenaardse wezens zijn. Klinkt een beetje 13 in het dozijn, maar dat is het niet. Is helaas na 1 seizoen dus gestopt.

Hawaii Five-O: Een remake van een oude politieserie (alweeheer?) dat afspeeld op Hawaii. Leuke characters, leuke interactie, voor de rest redelijk standaard.

Spawn: Animatie serie voor volwassenen. Heel erg 'dark', gaat over een 'hell-spawn' die zijn menselijkheid terug probeert te vinden. Enorme aanrader.

Spartacus Blood and Sand en Spartacus: Gods of the Arena: Beide spreken voor zich, gaat over sparacus. Hele goede show, wat meer naar volwassenen gericht, erg populair. Is wat expliciter in sex etc. Ook een beetje over the top hier en daar.

Dat was het wel weer zo'n beetje.

[Reactie gewijzigd op maandag 4 april 2011 22:26]


Door Tweakers user we_are_borg, maandag 4 april 2011 23:58

Dank je Thy King

Threshold zou eigenlijk een drie luik worden Threshold zou over gaan in Foothold en daarna Stranglehold helaas is het nooit zover gekomen de serie zag er goed uit.

Door Tweakers user Patriot, dinsdag 5 april 2011 01:22

we_are_borg schreef op maandag 04 april 2011 @ 18:19:
Mijn smaak staat tussen de ()

Chuck (Niet Leuk)
Family Guy (Niet Leuk)
Futurama (Soms Leuk)
How I Met Your Mother (Niet Leuk)
Scrubs (Niet Leuk)
South Park (Niets aan)
The Big Bang Theory (Niet Leuk)
The Simpsons (Sommige zijn zeer leuk)
Two and a Half Men (Niet Leuk)
Volgens mij ben jij niet echt een persoon voor comedy, want ik geloof dat dit de enige comedies waren die op je lijstje stonden en je vond er stuk voor stuk niks tot weinig aan :+

Door Tweakers user we_are_borg, dinsdag 5 april 2011 06:54

Nee Patriot ik hou meer van Actie, Sci-Fi en Fantasy, ik kijk wel eens comedy maar volg nooit een serie er van.

Door Tweakers user Timv37, dinsdag 5 april 2011 09:52

Ik mis eigenlijk Breakout Kings er tussen, als je van prison break houd is dit een serie die je ook zeker niet mag missen. Het moet nog allemaal beetje op stoom komen maar er zit zeker progressie in en moet zeggen dat het tot nu toe erg vermakelijk is :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 5 april 2011 09:53]


Door Tweakers user ChaosR, dinsdag 5 april 2011 13:57

Anime
Naruto & Naruto Shippuuden (fillers overslaan, even doorkijken in het begin, wordt leuker)
Bleach
Serial Experiments Lain (ge-wel-dig)
Dragonball (aanrader voor de liefhebbers van Dragonball Z)
Full Metal Alchemist: Brotherhood
Death Note (goed, alhoewel het einde me wel tegenviel)
Wolf's Rain (redelijk zware anime, wel goed)
Ergo Proxy
Avatar: The Last Airbender (ja ik weet dat dit geen anime is, maar komt in de buurt)

Scifi
Fringe (jammer dat de spanning er een beetje uit is, net of ze het verhaal halverwege herschreven hebben, maar heb nog goede hoop)
Stargate Universe
Stargate SG-1
Stargate Atlantis
Battlestar Galactica (2003)
Caprica
Firefly (must see, even doorzetten in begin)
Dollhouse

Overige
Lie to Me
The Mentalist
House (was geweldig in het begin, nu lijkt het meer op baantjer)
Gilmore Girls (werdt verplicht te kijken door mijn vriendin, toch best wel leuk, eindeloze cult references, verkapte humor, etc)

Comedy (voor tussendoor)
Top Gear (geen comedy, maar wel grappig)
South Park
The Office (US)
The Big Bang Theory
Two and a Half Men
Oh Oh Cherso & Tirol (aapjes kijken, geweldig XD)
Better Off Ted
Friends
Dead Like Me
Malcolm in the Middle

Op afgeknapt
The 4400 (was leuk in het begin)
Lost (misschien nog maar eens proberen)
The Simpsons (veel te simpele humor)
FlashForward (te langzaam)
The Cape (eerste aflevering geweldig, daarna steeds slechter)

Dit is wat ik nu gekeken heb in zijn volledigheid, ben met nog meer bezig

[Reactie gewijzigd op dinsdag 5 april 2011 13:59]


Door Tweakers user onok, dinsdag 5 april 2011 14:34

Ik kan het nieuwe "The Event" aanraden. Spannende serie!

Door Tweakers user ReenL, zondag 1 mei 2011 02:49

How not to live your life ben ik nog niet tegengekomen.

The Event is wel aardig opzich, alleen die "sean walker"-gast kan echt niet acteren. Gelukkig bevatten die scenes meestal taylor cole, dat maakt het weer goed :).

Prison break S01 blijft toch wel de beste serie so far. Als je de laatste aflevering daarvan skipt hoef je ook S02+ niet te kijken, want vanaf daar wordt het wel een beetje jammer.

Als je 24 bij S01 bent begonnen met kijken en het niets vond dan is het misschien wel aardig om bij S03 te beginnen. Vanaf daar wordt "realtime" wat minder letterlijk genomen.

@ ChaosR:
Lost (misschien nog maar eens proberen)
Als je op t begin al afknapt zou ik dat niet doen, het einde van deze serie is helemaal niets.

Door Tweakers user 3DDude, zondag 1 mei 2011 23:26

Jullie missen Blue Mountain State (BMS)

echt een gave / humor serie :D

en @t hierboven inderdaad Traveler die serie was gaaaf, maar te vroeg gestopt :(

Door Tweakers user ReLexEd, donderdag 10 januari 2013 01:55

Met het risico om verwijfd te worden weggezet: Als je Haven goed vindt, en dan niet zo-zo maar goed-goed... (verwacht geen Stephen King hoogstandje, want Haven is maar losjes op The Colorado Kid gebaseerd), dan zul je imho Once Upon A Time ook wel vermakelijk vinden...

Persoonlijke aanraders: Dexter (zeker de laatste 4 seizoenen zijn steeds beter aan het worden), Breaking Bad (al zul je nog even op de laatste 8 afleveringen moeten wachten, en daarna is het over en sluiten) en misschien een leuke vreemde eend in de bijt: Supernatural.

Blijft voor mij een rare... altijd persoonlijke bezwaren gehad tegen Buffy-achtige series, maar op de een of andere manier krijgen ze er bij Supernatural steeds weer allerlei dingen op de achtergrond in gestopt waardoor ik soms m'n nerd-lizard-brain enorm dubbel kan laten liggen...

In de realistische hoek: FlashPoint zeker doen... laatste seizoen is nu bezig (in de VS net afgelopen) en ik kan niet anders zeggen dan dat dit voor mij tot dusver een van de meest realistischere politieseries tot nu toe is... geen overdreven rambo-gedoe, maar een boel karakterontwikkeling, en een sterk staaltje serie uit de Canadese hoek....

In de SciFi hoek, schijnt BSG: Blood & Chrome de nieuwe hit uit de hoek van Galactica/Caprica te kunnen worden... afhankelijk van hoe goed de reacties/verkopen van B&C zijn...

Reageren is niet meer mogelijk