Nieuwe en terug kerende series

Door we_are_borg op zaterdag 19 september 2009 11:34 - Reacties (18)
Categorie: Films/Series, Views: 4.158

Zoals meeste hou ik van tv kijken alleen ik ben erg kieskeurig wat betreft wat ik kijk, ik hou eigenlijk alleen maar van bepaalde genre namelijk Sci-Fi, Fantasy, Crime en af en toe Comedy. In de VS zijn weer de nieuwe programmeringen begonnen voor deze winter en er zitten wel series bij die ik wel weer wil volgen of interessant vind om een paar afleveringen te bekijken. De volgende afleveringen heb ik geselecteerd om te volgen of te kijken of het wat is.

Defying Gravity
Doctor Who
Eastwick (*1)
Eureka
Fringe
House
Numb3ers
Sanctuary
Sarah Jane Smith
Stargate Universe (*1)
The Vampire Daries (*1)
Torchwood (*2)
Warehouse 13


Ik volg ook nog een een tweetal anime namelijk:

Naruto Shipuuden
Bleach

*1 Nieuwe serie ga kijken of het mijn type verhaal lijn is.
*2 Waarschijnlijk is deze serie gestopt alleen BBC is er niet duidelijk over wat er nu echt mee gaat gebeuren.

Ik hoop dat ik een aantal van jullie een idee heb gegeven wat er gaat komen in de winter programmering in de VS. Ik zelf kijk vooral uit naar Stargate en Eastwick.

Volgende: Merlin (2008) seizoen 02 episode 01 09-'09 Merlin (2008) seizoen 02 episode 01
Volgende: Sneller de background layer ontgrendelen 08-'09 Sneller de background layer ontgrendelen

Reacties


Door Tweakers user SilentSimon, zaterdag 19 september 2009 11:37

House \o/

Op een of andere manier blijft dat gewoon een briljante serie met de best gecaste persoon ter wereld :)

Door Tweakers user AlexV, zaterdag 19 september 2009 11:38

Probeer ook eens NCIS. Ik denk dat als je van Crime houdt, dat je NCIS dan ook wel leuk zal vinden.

Door Tweakers user sebastius, zaterdag 19 september 2009 11:38

Doctor Who komt momenteel weinig nieuws van uit, zo eens per half jaar een aflevering lijkt het wel.

Door Tweakers user Forsith, zaterdag 19 september 2009 11:39

Als je nog nooit House hebt gezien, raad ik je toch aan om bij seizoen 1 te beginnen. Het is niet dat het één doorlopend verhaal is (alle 5 de seizoenen bedoel ik), maar dan heb je wel veel meer achtergrond info dan de , waarschijnlijk, standaard 5 herhaling van voorgaande afleveringen.

Doctor Who vind/vond ik ook heel leuk, met Christopher Eccleston als de Doctor was het heel leuk om naar te kijken, met die nieuwe gozer weet ik het niet. Toch wel een aanradertje :)

Door Tweakers user Wiethoofd, zaterdag 19 september 2009 11:48

Mijn lijstje met series die verlengd zijn en deze of komende week weer beginnen/begonnen zijn:
1. Being Erica
2. Bones
3. Castle (2009)
4. Dexter
5. Dollhouse
6. Fringe
7. Gary Unmarried
8. House
9. How I Met Your Mother
10. Scrubs
11. The Big Bang Theory
12. Two and a Half Men
13. Ugly Betty
14. Warehouse 13
En dan heb ik nog een stapel series die ik in moet halen, Eureka ben ik eergisteren mee begonnen en kan ik mooi in een keer achter elkaar door kijken :Y)

Door Tweakers user Priet, zaterdag 19 september 2009 11:50

Gezien je interesses zou ik zeggen: probeer Sanctuary eens, met Amanda Tapping :) Wel even bij seizoen 1 beginnen he ;)

Door Tweakers user Def1ant, zaterdag 19 september 2009 11:50

Eureka wordt toch echt iedere week wat minder,
Sanctuary is te veel CGI, beetje jammer..
Vampire Diaries, hm... toch te veel chickflick
Warehouse 13, te veel CGI net als Sanctuary op een slechte manier.

Stargate kijk ik ook naar uit :) verder ook naar overige series die weer verder gaan, 't heeft allemaal veel te lang stil gestaan :p

Door Tweakers user AlexV, zaterdag 19 september 2009 12:19

FlashPoint, ook een erg leuke serie om te volgen vind ik.

Door Tweakers user DonPr0n, zaterdag 19 september 2009 12:28

The Mentalist is ook een mooie serie vind ik.
En natuurlijk mogen How I Met Your Mother en Big Bang Theory niet ontbreken, maar deze zijn al eens gemeld.
Dexter ben ik ook begonnen, is ook een zeer belovende serie, nu afwachten of het deze verwachting kan volhouden. :)

Door Tweakers user robvanderaart, zaterdag 19 september 2009 13:19

Flashpoint en The Wire vind ik leuke series om te volgen en ik vind Numb3rs ook goed..

Door Tweakers user YopY, zaterdag 19 september 2009 13:20

Stargate is gewoon goedkoop en beuh geworden sinds ze met Atlantis begonnen, en de trailers van Universe lijken nog veel meer die kant op te wijzen, met diepzinnig drama, een enorme Amerikaanse vlag eroverheen geplakt, etc. Niet mijn ding, geef mij de originele serie maar.

Door Tweakers user RobLemmens, zaterdag 19 september 2009 13:34

Leverage is ms een aanrader, best een goede mix drama/actie/crime

Door Tweakers user magiel, zaterdag 19 september 2009 13:49

Leverage ++ :)

Torchwood zou ik geen tijd in steken ... had in potentie een mooie serie kunnen zijn, maar na een paar afleveringen merk je dat er niet bijster veel geld beschikbaar geweest moet zijn, de special effects zijn het allemaal net niet. Ook vond ik het verhaal wat onrealistisch. Niet dat dat erg is, maar er werd in mijn optiek niet genoeg gedaan om het wel geloofwaardig te maken.

Door Tweakers user we_are_borg, zaterdag 19 september 2009 15:15

Ik volg al heel veel van die series Defying Gravity, Doctor Who, Eureka, Fringe, House, Numb3ers, Sanctuary, Sarah Jane Smith, The Vampire Daries, Torchwood en Warehouse 13 heb ik van begin tot eind gezien. Defying Gravity is meer drama dan sci-fi dit gaat Stargate universe ook worden een mix van twee genres. Dr Who is momenteel tot
november van de buis en dan maar weer 13 afleveringen en een special. Eureka is leuk maar het is te veel van het zelfde momenteel de echte verhaal lijn is eruit.

De rest vind ik alles wel leuk maar er zitten ook afleveringen bij waar van gezegt moet worden het is een beetje te veel of te slecht.

NCIS heb ik een paar afleveringen gezien maar niet zo heel veel aan, misschien een keer bij het begin beginnen.

Door Tweakers user Phyxion, zaterdag 19 september 2009 16:41

Leverage (Paused tot winter).
Burn Notice (Paused tot winter).
Dark Blue (Nu ook al op Veronica, s01 draait nog in USA).

Flashpoint is nu weer op NL TV maar vind S02 toch wel erg veel minder dan S01, veels te veel hetzelfde, alles komt weer op hetzelfde neer, een beetje meer afwisseling had wel gemogen.

Bones, House, Numb3rs enzo zijn allemaal wel leuk maar niet boeiend als in echt verhaallijn van ep tot ep. Daarom is het leuk om dat eens op TV te zien maar om het echt bij te houden, nee ik haak daarop af.

Door Tweakers user ACM, zaterdag 19 september 2009 17:32

Ik vond zelf Lie to Me en Merlin (vorig jaar bij de BBC, dit jaar herhaald bij Sky meen ik) ook nog wel aardig om te volgen, van beide begint binnenkort het 2e seizoen en bij beide zou ik eerst het eerste bekijken :)
En van nieuwe series ben ik nog benieuwd naar FlashForward en White Collar.

Van NCIS zou ik zeker ook bij de eerste beginnen, al is het alleen maar om de verhoudingen en grappen tussen de spelers wat beter te begrijpen. Maar als je die eersten niks vindt, dan hoef je imho de rest ook niet per se te bekijken.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 19 september 2009 17:33]


Door Tweakers user Thijs_O, zaterdag 19 september 2009 21:48

Er bestaat redelijk wat onduidelijkheid over Doctor Who in ieder geval, aangezien ik de serie volg heb ik het eventjes opgezocht en alsvolgt blijkt :P :

Na seizoen 4 hebben we twee specials gehad, een kerstspecial eind 2008 en een easterspecial dit voorjaar. In november komt de derde special op de buis en met kerst komt dan een two-parter-special waarin David Tennant zijn laatste Doctor Who avontuur beleeft. Dan komt pas in het voorjaar van 2010 seizoen 5 met de nieuwe Doctor.

Wat betreft broertje Torchwood: Na seizoen 2 begin vorig jaar was de BBC niet meer zo overtuigd van de kijkcijfers. Daarom kwam men deze zomer met een vijfdelige miniserie om te kijken of er nog animo was. Hiervan waren de kijkcijfers dusdanig hoog dat een vervolgseizoen zeker komt, vraag is hoe hoe en wat.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 19 september 2009 21:48]


Door Tweakers user Johny58, zaterdag 19 september 2009 22:15

Heb deze volgens mij nog niet zien staan:
Californication
Chuck
Heroes
Medium

Gebruik sinds een half jaar trouwens bierdopje.com om te tracken welke series op welke data uitzenden. Het bij elkaar zoeken van de series kost je eerste keer een paar minuten, maar daarna heb je een mooi kalendertje (tot voor kort hadden ze zelf linkjes naar nzb's en ondertitels, maar die lijken helaas te zijn verdwenen).

Volg naast het bovenstaande ook de eerder al genoemde series:
House
How I Met Your Mother
South Park
Stargate Universe
The Big Bang Theory
The Mentalist
Top Gear

Reageren is niet meer mogelijk