Sneller de background layer ontgrendelen

Door we_are_borg op zondag 16 augustus 2009 10:37 - Reacties (9)
Categorie: Photoshop, Views: 4.667

Als je in Photoshop de Background layer wilt unlocken dan dubbelklik je normaal op de background layer hierna opent er een venster waar je OK in dient te geven om de layer te unlocken. Maar wist je dat er een snellere manier is, ik zat een video tutoral te kijken en hier in zag ik dat het dus mogelijk is in CS4 en misschien ook wel in eerdere versies gewoon het slot beet te pakken en deze in de prullenbak te gooien. De layer is nu gelijk unlocked zonder dat er een extra venster aan te pas komt.

Deze leuke tip kwam ik tegen toen ik PhotoshopUserTV zat te kijken, deze podcast kan men gratis downloaden via Itunes.

Volgende: Nieuwe en terug kerende series 09-'09 Nieuwe en terug kerende series
Volgende: Apophysis 4de plaatje 05-'09 Apophysis 4de plaatje

Reacties


Door Tweakers user Ward Vr, zondag 16 augustus 2009 10:40

Goed! Kan ik gebruiken!

Door Tweakers user sharvinz, zondag 16 augustus 2009 13:46

Meen je dat nou :|.
Achja het unlocken gaat nu al zo snel bij mij, te vaak gedaan :+
Maar bdeankt voor deze tip :D

Door Tweakers user Giant87, zondag 16 augustus 2009 13:51

Of je begint gewoon altijd met een transparante BG, dan heb je dat gezeik ook niet :) Wanneer gebruik je nou een witte background?

Door Tweakers user Clementine, zondag 16 augustus 2009 14:02

Ik vind het een zeer handige tip. Ik was hiervan niet op de hoogte ondanks enige jaren ervaring met photoshop.

Door Tweakers user TerraGuy, zondag 16 augustus 2009 15:12

Of je begint gewoon altijd met een transparante BG, dan heb je dat gezeik ook niet :) Wanneer gebruik je nou een witte background?
Als je een afbeelding (foto bijvoorbeeld) opent als beginpunt, dan moet je die nog steeds unlocken wil je er iets mee kunnen doen. Dat gebeurt ook vaak genoeg, afhankelijk van je toepassing van Photoshop natuurlijk.

Door Tweakers user veldmuis, zondag 16 augustus 2009 17:17

Alt-dubbelklik.

Door Tweakers user BastiaanCM, zondag 16 augustus 2009 18:46

Hmm wist ik al. Zal ik ook een blog maken over alle shortcuts in photoshop ? :p

Door Tweakers user Giant87, zondag 16 augustus 2009 19:52

Als je een afbeelding (foto bijvoorbeeld) opent als beginpunt, dan moet je die nog steeds unlocken wil je er iets mee kunnen doen. Dat gebeurt ook vaak genoeg, afhankelijk van je toepassing van Photoshop natuurlijk.

Daar heb je gelijk in! Had ik niet aan gedacht omdat ik zo eigenlijk nooit werk en als ik dat wel doe dupliceer ik die layer altijd. :) Dus toch wel een handige tip.

Door lukas, maandag 17 augustus 2009 11:00

Is dat slotje niet juist om te zorgen dat mensen die laag eerst dupliceren? Gewoon al uit gemak laat ik de background gewoon voor wat hij is, en ga ik verder met een kopie ervan. Niet omdat je dan een backup hebt, maar omdat je heel snel het verschil kan zien tussen wijziging en origineel.

Maar toch een leuke tip.. Verborgen gemakken van photoshop!

Reageren is niet meer mogelijk